Der er noget kraftfuldt og dragende ved hindbærsnitter.
De er ikke fint selskab. De er simple, og de er rendyrket salighed.
Jeg ved ikke hvorfor.
En hindbærsnitte skal indeholde solmodne hindbær – det siger sig selv – kan man forestille sig en hindbærsnitte uden hindbær ?
Hindbærmarmeladen skal være fast, så den ikke siver og gør dejen slatten.
Og dejen – dejen skal være flaget og sprød – bagt af de bedste råvarer.
Så er der glasuren. Glasuren skal dække. Ikke noget halvhjertet, halvgennemsigtigt gråt lag.
Intens hvid glasur – sød uden at få tænderne til at hvine som en overspændt banjo.
I dag får du opskriften på ultimative hindbærsnitter.
Bagt med mormors mørdej. Så er man på rette vej.
Til dejen skal du bruge :
300 g mel
200 g smør lavet af mælk fra en ko der mærker solen på ryggen
100 g flormelis
2 æggeblommer fra høns der har en jævn gang på jorden
Til sammenlægningen skal du bruge 6 spsk. kraftfuld hindbærmarmelade
Til glasuren skal du bruge :
100 g hvid chokolade
25 g smør fra ovenstående køer
200 g flormelis
5 spsk. kogende vand
Eller, eller, eller en traditionel glasur bestående af 400 g flormelis rørt glat med lidt vand til passende konsistens.
Du bestemmer.
Det var alt – så går vi i gang.
Afvej mel og flormelis. Hæld det i en røreskål sammen med ituskåret smør.
Min mormor sagde itu og ikke i stykker.
Rør til smørret er helt findelt og tilsæt så æggeblommerne.
Og rør. Rør rør rør.
I starten sker der ikke rigtigt noget men fald ikke for fristelsen til at hælde lidt vand i røreskålen.
Der skal ikke vand i mormors mørdej.
Bare bliv ved til dejen samler sig.
Du kan også lave dejen i hænderne – samme procedure – samme tålmodighed.
Del dejen i to portioner og pres dem lidt ud på hver deres stykke bagepapir.
Sæt dejen koldt 1 time. Det er vigtigt for strukturen, at dejen får lov at køle og hvile.
Tænd din ovn og sæt temperaturen på 175 °C.
Tag kun det ene stykke dej frem på køkkenbordet og rul det ud – stadig på bagepapiret.
Rul rul rul.
Skær dejen til så den er ca. 25 * 30 cm.
Mål siderne for ikke at få spild når de to plader skal lægges sammen.
Ingen ønsker spild af hindbærsnitter.
Ind i ovnen med første plade og bag den 12 minutter. Cirka.
Imens kan du rulle plade 2 ud – så er den klar og kan bages.
Læg de nybagte mørdejsplader til afkøling på riste.
Mens pladerne køler af, kan du lave glasur.
Hæld smør og hvid chokolade i en lille gryde og smelt det ved virkelig svag varme. Bare giv det tid.
Rør flormelis i gryden og varmt vand til at gøre glasuren jævn og glat.
Når begge plader er bagt og kølet helt af, kan du samle sagerne.
Fordel hindbærmarmeladen på den ene plade, dæk med den anden,
og slut af med glasur.
Så er vi kommet til det vanskelige spørgsmål om udskæring.
Du kan dele firkanten i 18 små snitter, 12 store, 4 større eller lade den være 1 kæmpe hindbærsnitte.
Du bestemmer.
Jo flere stykker du deler den i, des større er chancen for, at du selv får smagt kagen.
For hindbærsnitter – i verdens bedste udgave – forsvinder som dug for solen.
Som sne i juli, som græs under en høne og som dagens første glas champagne.
Hvad ved jeg.
Må du være der
Lone
P.S. Du har ret – ingen kulørt krymmel. Ingen kemi.
Pingback: Brombærsnitter | Ligesom hindbærsnitter bare med brombær
Pingback: En påmindelse om hindbærsnitter | Beretninger fra et autentisk landbrug
Det er virkelig de lækreste hindbærsnitter! Og som så mange andre synes jeg også, at din skrivestil er helt vidunderlig 🙂
Du er vidunderlig til at skrive
Så jeg får smil på læben
Er også glad for din æblekage
Kærligst
Anne-Belle
dem vil jeg bage i dag de ser meget lækre ud – jeg sender en tilbagemelding når de er bagt – uhm 🙂
Kære Lone. Skønne hindbærsnitter. De smager himmelsk, blev ikke så flotte som dine, men det er typisk mig – dronning tålmod er ikke mit mellemnavn. Jeg blev desuden helt glad i låget af dine skønne udtryk. Jeg vil helt sikkert prøve flere af dine opskrifter.
Gitte
Hej Lone! De ser fantastiske ud:-) dem vil jeg bage til min søns fødselsdag. Kan de mon bages dagen før og hvordan tror du det er bedst at opbevare dem? Tak for en inspirerende blog😊👍. Mvh. Laura
Mine kageglade kolleger fabler om hindbærsnitter – det skal de få, efter mormors opskrift.
Pingback: Hindbærsnitter – Not A Poptart | My Danish Kitchen
De er super lækre. Fik straks et ønske fra en af mine venner da jeg serverede dem i vores madklub. Til hans snart opkommende fødselsdag. Og de bliver også serveret til min egen. Jeg hører til dem der mener hindbærsnitter skal bages med hindbærmarmeladen. Og jeg tror faktisk også det gør dem lidt letter at håndtere. Har ikke prøvet din glasur, men det kommer næste gang. Jeg fandt dem ved et tilfælde, da jeg søgte på hindbærsnitter, og de bliver aldrig erstattet af andre 😋😋❤️ Tak til mormor. Knus Tove
Kære Lone,
Dine opskrifter er forrygende lækre!
Du kunne overveje små stykker frysetørrede hindbær -som pynt. Kun ganske lidt i en smal stribe… Smukt og lækkert.
Tone
Jeg har i dag hold fødselsdag for mine børn. Min søn som fylder 6 år elsker hindbærsnitter så vi brugte din opskrift og lavede den lækreste og fineste hindbærsnitte kagemand. Du kan tro den blev fin. Tak for en god opskrift 🙂
Pingback: Muligvis verdens bedste hindbærsnitter » Lippanoa
Pingback: Kagedrømme til dig – med opskrifter | Beretninger fra et autentisk landbrug
Pingback: En påmindelse om de gode kageopskrifter | Beretninger fra et autentisk landbrug
I øvrigt er de glimrende at fryse. Jeg synes endda det meste af sprødheden blev bevaret 🙂
Jeg gav disse fantastiske hindbærsnitter et forsøg for nogle uger siden. MUMS altså! Selvom jeg kom til at lave karamelglasur, fordi jeg alligevel ikke fik varmet smør og hvid chokolade op langsomt nok. Men det gjorde slet ikke noget, det var bare et lille overraskende tvist på smag – og farve 🙂
Jeg havde nogle frysetørrede hindbær på lager, som var fine som pynt, hvis man gerne vil have lidt pynt uden at ty til det slemme krymmel.
Når jeg lige har tiden igen, skal jeg have lavet en omgang mere, for de forsvandt overraskende hurtigt!
Jah, hvad kan man sige andet end: Overskriften passer 100%
🙂
Tak for, du også kan lave en opskrift der har humor og liv. Glimrende beskrivelse.
Familien Hummelgaard i Balling
Pingback: Måske kan én af dem også blive din yndlingsopskrift | Beretninger fra et autentisk landbrug
Super lækker. Tak for dejlig opskrift. Hindbærsnitter er min 5-årlige søns yndlingskage.
Hvordan holder du kagerne sprøde til dagen efter ?? Synes de bliver bløde, trods lufttæt indpakning. skal jeg måske vente med glasuren til selve dagen hvor jeg serverer kagerne?
Tak.
Hilsen Henriette
De ser flotte ud! Og dejlig overskuelig opskrift. Den må jeg prøve.
Må jeg i øvrigt foreslå at pynte med frysetørret hindbær. De kan gøre dine i forvejen indbydende snitter endnu mere indbydende.
Pingback: Raspberry slice | Norwegianne.net
Fandt din blog ved en tilfældighed, fordi jeg skulle Google en opskrift på hindbærsnitter. Glad for, jeg valgte dine eller skulle jeg sige: din mormors. De var faktisk gode en hel uge. (I en tupperware-boks i køleskabet). Jeg lavede dem med den almindelige glasur, men vil prøve med hvid chokolade i næste gang. Lone Landmand, du skriver også vidunderligt 🙂 Hilsen FruGosch
Mjårh, mand, mundvandet løber! Kæft, hvor skal jeg prøve den opskrift!
Kh
Lene K
Lækker lækker mørdej, men desværre krakelerede den øverste plade, da den skulle over den anden – har ellers bagt et hav af hindbærsnitter (for mange år siden), da det er min yndlingskage 🙂
Undrer mig over, at din glasur er helt hvid. Min blev nærmest beige.
Marlene
Hej Anna
Hvor det glæder mig !
Tætlukkede fryseposer – hvor luften er klemt ud – er nok bedste bud, men om det lykkes at holde hindbærsnitterne sprøde er tvivlsomt. Det kommer meget an på vejret – luftfugtighed og den slags. I nogle perioder kan man f.eks. ikke bage godt wienerbrød, og både småkager og andet sprødt bliver mere gummiagtigt. Men hvad – man spiser jo kagerne med glæde alligevel..
Simpelthen formidable snitter! Men jeg kom til at bage dobbeltportion… Hvordan opbevarer jeg bedst de sidste til weekendens håndværkere? Jeg har allerede brugt min eneste kagedåse til en portion til min mor 😊 så nu er det madpapir og eller poser – hvad siger du? Tak for den herlige opskrift – igen!
Uuuh, dem skal mine fantastiske tømrere belønnes med, inden de tager på ferie fra mit husbyggeri imorgen! Lyder som ren salighed… Tak for opskriften! 😍
Hvor det glæder mig at læse – tak 🙂
Kære Lone, min søn og jeg bagte dine hindbærsnitter med den fantastiske glasur. Hvilken himmerigsmundfuld!!! Tak. Venlig hilsen Marian
Tak. De blev perfekte, da de var lagt sammen og glasuren dækkede ” skaderne ” Var for hurtig til at prøve at tage bagepapiret af. Tålmodighed er en dyd.
Nu på tirsdag er der finale i “Århusmesterskaberne i hindbærsnitte 2013”, hvor byens bedste hindbærsnittebager skal kåres. Godt for dem at Lone ikke bor i Århus ! 🙂
De lyder til at være helt perfekte – sprøde og en anelse gyldne 🙂 Meget sprøde, så flyt dem med forsigtighed næste gang, du har mod på hindbærsnitter. Jeg bruger bagsiden af en bageplade, når de skal bringes fra ét sted til et andet, og lige når de kommer ud af ovnen, kan du blidt trække i bagepapiret og lempe hver bund over på en bagerist – stadig på papiret.
Hjælp har fulgt opskriften. Begge bunde i korrekte mål lysebrune, men de krakelerede, da jeg skulle tage dem ud. Tænker på om de har fået for meget, virker som om de er meget tynde. Det er nu blevet til en hindbærpuslespilskage. Nogen der har en ide om, hvad der er gået galt, hører jeg gerne.
Det lyder dejligt, det må prøves. Et spørgsmål til ovnen – jeg ved, at man ikke skal bruge luft og sus, men er det med over og undervarme eller kun undervarme? For min ovn tager meget længere, når jeg kun bruger undervarme.
Så ved jeg hvad de sidste hindbær i fryseren skal bruges til… Så mangler vi bare nogle høns, der gider lægge æg – de ruger hele banden!
Tak til mormor – lige netop som en hindbærsnitte skal være. Ser tydeligt flagerne i den bagte mørdej. Glasuren er en dronning værdig – glæder mig til at sætte tænderne i en snitte fra mormor.
Charlotte