Og nyt fra vinmarken

DSC_06030001

Når man nu er nede på knæ, er der mange andre steder at luge.

Hele vinmarken for eksempel.

DSC_05760001

Rundt om hver af de tusind vinstokke skal der håndluges, så flerårigt ukrudt som tidsler, mælkebøtter, gederams og brændenælder ikke trives og tager over.

I mellemrummene kan renholdningen klares med plæneklipperen.

DSC_05930001

Tæt dække af planter under vinstokkene hæmmer luftstrømningerne, og hen imod druernes modning bliver det kritisk, hvis luften står stille, så skimmelangreb sætter ind.

Derfor skal bunden i vinmarken holdes rimeligt lav, og her sprøjter vi ikke med gift for at slippe af med ukrudtet.

Nixen bixen.

DSC_05970001

Der er kun den lange vej fra plante til plante og fra række til række.

I dag kommer vi i gennem de sidste tre rækker – tror jeg – og så er hele vinmarken ordnet.

For første gang denne sæson i hvert fald.

DSC_06060001

Alle de gode ting – mælkebøtter og selvsåede krydderurter – samles i den medrullende trillebør, og køres om til dyrene.

Både i hønsegården og i fårefolden er den slags mad i høj kurs.

Bør efter bør læsses af. Vækker begejstring, kaglen og brægen.

DSC_05920001

Og på den måde ordner man to slags arbejde på én gang.

Meget bedre bliver det ikke her langt ude på landet
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

6 svar til Og nyt fra vinmarken

  1. Riborg Dæhnert siger:

    🙂

  2. Jeres mark ser flot trimmet ud. Jeg var sammen med en vinbonde fra Californien i sidste uge. http://www.ampeloscellars.com/ Han lader sine høns gå frit i marken, for at holde mindre skadedyr nede og i en sidebemærkning nævne tilføre lidt gødning.

    Glæder mig til at smage næste årgang fra Jer!!

    Hygge

  3. Lone P. siger:

    Det er da ren livskvalitet og meditation at sidde på sin dertilindrettede
    og håndluge i en god sags tjeneste.
    Også stor livskvalitet og glæde at læse derom 🙂
    Salig søndag

  4. Man får jo helt sved på panden bare af at læse om alt det i har gang i. Sikke et arbejde. Men godt udført arbejde kan jo også være en nydelse i sig selv.

  5. Axel From L siger:

    Jeg beundrer jeres ihærdighed. Mad, brød, båd og øl, vinranker, får og hunde, en sø etc.
    Jeg har sikkert glemt en masse. Men det er dejligt at modtage det daglige brev.
    .. Jeg undrer mig bare over, hvor I har gemt kork Egene ?
    Eller er det plastik propper nu om dage ??

  6. Henriette siger:

    Sikke fine spaede vinblade 🙂
    Hvis i hvisker faarene i oererne at vinbladene ikke maa spises,saa kunne de maeske sig i maelkeboetter mm. lige der hvor de gror…………saa faar i ikke oemme knae og ryg,ej heller trilleboersvabler…….erfaringen siger mig dog at faar ikke er modtagelige for “faarmaninger og faarbud “. 🙂

Der er lukket for kommentarer.