Rabarbersorbet – så bliver den ikke bedre – opskrift

DSC_00860001

Rabarberis er forsommerens forventninger samlet i en lille lyserød kugle.

Intens, frisk og givende.

I dag skal du have opskriften på gårdens rabarbersorbet. Fordi den bør deles som så meget andet.

Bedste rabarber til isen er de knaldrøde jordbærrabarber.

Kan du ikke skaffe dem, går stængler fra andre sorter også an – bare sørg for at det er nye og tynde skud, og ikke de tykke der er mere grønne og træede.

Til ca. 5 dl rabarbersorbet har du brug for :

500 g tynde røde jordbærrabarber
½ stang vanilje
150 g hvidt sukker
2½ dl vand
1 tsk nonoxalsyre – neutraliserer den syre i rabarberne, som snupper ens tandemalje. En enkelt portion is uden nonoxalsyre lader dig beholde dine bisser, men den svage ætsning af tænderne kan mærkes som en mindre velkommen mundfornemmelse. Derfor bliver isen bedst med neutralisation af de heftige sager.

Det var alt – så går vi i gang.

Skyl og snit rabarberstilkene i grove stykker. Læg dem i en gryde med vand samt nonoxal, og kog dem ud til de er helt bløde og har afgivet saften.

Find en skål frem, læg en si over skålen og et stykke rent klæde over sien. Hæld rabarbermassen i, så saften samles i skålen. Vrid forsigtigt klædet så du får al saften med.

Hæld saften tilbage i gryden, tilsæt sukker og den flækkede vaniljestang. Varm op så rabarbersaften kommer i kog og sukkeret opløses. Rør lidt undervejs.
Tag gryden af varmen. Køl saften ned nogle timer i køleskab.

Kør rabarbersaften i en ismaskine til den bliver smukt lyserød og får en lækker konsistens.

Lige så stort som det er enkelt
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Dejlige desserter, Is. Bogmærk permalinket.

6 svar til Rabarbersorbet – så bliver den ikke bedre – opskrift

  1. Birgitte Jensen siger:

    Prøv at blande lidt jordbær i, så det bliver en rabarber/jordbær sorbet. Uhmmmm

  2. Rosa siger:

    Hmmm,.. Mon det kan gå, hvis ikke man har en ismaskine, men bare rører i det ind imellem?

  3. Louise siger:

    Hvad er det for tilbehør du har til?

  4. Odder Bibliotek siger:

    Tak for en dejlig aften hos dig og Søren. Det var en fantastisk oplevelse, og ja den dessert kan ikke blive bedre, den smagte himmelsk.
    Mange gode hilsener
    Personalet på Odder Bibliotek

  5. Conny siger:

    Tak, det kan da gøre et lille indhug i rabarberjunglen – og en lille god is kan man jo altid bruge 🙂

  6. Axel From L siger:

    Fantastisk opskrift, rabarber har jeg og Brugsen har resten .. takker .. ..

    – I dag, efter at jeg vågnede op og stadig var noget træt af alt havearbejdet, så jeg, at der ikke var mere kaffe. Irriteret tog jeg tøj på og drønede til bageren for at købe noget. Jeg kom hjem og tog løst tøj og sutsko på og tændte kaffemaskinen … men jeg havde ikke flere filtre … nu vil jeg have et kaffefiltertræ – kan det mon stå på terrassen ? .. .. go Torsdag .. ..

Der er lukket for kommentarer.