Et anderledes foredrag

a00015

Her til morgen går turen nordpå for at holde foredrag.

Oftest handler foredragene om gården, dyrene, forarbejdning af druer, æbler m.m. til alkohol, selvforsyning, måden at leve på og tanker om tilværelsen.

Plus det løse.

Altid temmelig meget af det løse.

a00013

Det meste af året foregår foredragene under rundvisninger.

Få måneder er det indendørs i den gamle kostald, suppleret med billeder af det der sker. Næsten.

Og nogle gange – som i dag – er det et andet sted end på gården, og muligheden for at vandre fra det ene til det andet med fortællinger undervejs findes ikke.

I dag er fortællingen også en anden.

IMG_6702

En gruppe iværksættere og selvstændige erhvervsdrivende er samlet til et kursusforløb, og jeg skal underholde om min erhvervskarriere.

Eller mangel på samme, min forretning – eller mangel på samme, mine værdier – og her håber jeg, at det er de immatrielle, der er på tale, mine forretningsmæssige beslutningsprocesser – der grundlæggende er følelsesladede og så videre..

Alt i alt en erhvervshistorie der er baseret på det gode liv i stedet for den gode indtjening.

c011

Og det er en aparte form for rollemodel, hvis kurset handler om at få gang i væksten, forbruget og fortjenesten.

Hvem ved, hvad nogen – andre end kloden – får ud af det
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

9 svar til Et anderledes foredrag

 1. lonelandmand siger:

  Af hjertet tak ! For alle dine fine ord – dem gemmer jeg..

 2. lonelandmand siger:

  Kære Anette

  Mange tak for din tilbagemelding – den blev jeg rigtig glad for !!!

  Gode påskedage til dig og mange hilsner
  fra Lone

 3. Kære Lone

  1000 tak fordi du tog turen op til os. Jeg er utrolig inspireret af din tilgang til både at leve og at drive forretning efter hjertet og følelserne!
  Jeg har på samme måde som dig en hjertesag – min handler om børn og sundhed. Min vej er også gået gennem det “traditionelle” system og nu til et mere helhedsorienteret syn.
  Tak fordi du deler!

  Kærlig hilsen
  Anette Opstrup
  Sundhedsplejerske, Æblebørn.

 4. Pia Lajer siger:

  Lone, jeg var en af dem, der var heldige høre dig i dag. Du er bare fantastisk! … Jeg måtte simpelt hen melde mig til din blog, så jeg glæder mig til at høre mere. Det er så inspirerende at høre mennesker, der som du, forbliver tro mod dine værdier, og som i den grad navigere efter din mavefornemmelser.. Penge og profit er ikke altid det, der gør os lykkelige..At leve i pagt med sin sjæl i nuet..er vejen til den ægte lykke…Her er du et godt forbillede..

 5. Helle siger:

  Som Conny skriver, vi kan ikke alle bo på Brandbygegård o.lign. men vi kan gøre en masse i det små, bl.a. dyrke ens egen grønsager, plante hegn til fuglene eller hvad man nu har lyst til. Og derfor er det så dejligt at læse din blog og få et skub og finde noget motivation. Og nyde hønsene.

  Helle

 6. Karina siger:

  Hvor er det dog rart, at der også er fokus på værdier, som ikke bare er kroner og ører. Der er for meget af det andet, så rart med lidt balance. Og jeg tror også på, at netop dette område har vækstpotentiale, så bare kør løs med jeres gode ideer. ;o)

 7. Du har beriget min dag med håb om en bedre verden!
  Og med den glæde vil jeg gå ud i verden og dele netop den
  og således opløftet, tror jeg på “ringe i vandet” !
  Kan næsten ikke vente med at høre mere fra dagen 😀
  TAK for så mange gode indspark.
  🙂 Dorthe

 8. Conny siger:

  Det er meget glædeligt, at du får taletid ved sådan et arrangement – anstændighed og hensyn til klodens fremtid burde være indarbejdet i alle virksomheders værdisæt. Der er vel også gode grunde til, at du har mange læsere, og at Bonderøven har høje seertal – vi vil gerne drømme, for selvfølgelig kan vi ikke alle leve på Brandbygegaard eller Kastaniegården, men vi kan inspireres til at gøre noget selv: kost, forbrug, mod til at gå nye veje, glæde ved tilværelsen ikke mindst. Tak fordi du også overkommer at dele på daglig basis 🙂

 9. Ulla Thing siger:

  Kære Lone
  Det er præcis der indtjening og vækst findes. Vi er først lige ved at opdage det. God dag til berigelse af alle.
  KH. Ulla

Der er lukket for kommentarer.