Sprøde krydrede blondekager – opskrift

a00013

I dag får du en opskrift på små sprøde krydrede blondekager.

Krumme er de, og på trods af deres lidenhed kan de nemt rumme en god kugle hjemmelavet nougatis og pyntes med et karamelgitter i festlige anledninger.

Bare så du ved det.

De er hurtige og enkle at lave, men ser ud og smager af noget raffineret.

Til 12 stk. er der brug for :

2 spsk rørsukker
2½ spsk lys sirup
30 g smør lavet af mælk fra en kærkommen ko
45 g mel
1 tsk stødt ingefær
revet skal af en god citron

Det var alt – virkelig – så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 200 °C. Beklæd to bageplader med bagepapir.

a00015

Hæld sukker, sirup, smør, ingefær og citronskal i en lille gryde og bring det i kog under omrøring.

Lad grydens indhold koge 1 minut, tag gryden af varmen og lad køle 1 minut.

a00016

Pisk melet ind i dejen og vær klar til at fordele den på pladerne. Til hver kage går der ca. 1 teskefuld dej.

Læg dejen med god afstand og træk den ud til flade cirkler omgående. Når dejen køler, bliver den mere vanskelig at arbejde med, så er du fiks på fingrene, bliver du belønnet med smidig dej.

a00017

Bag ca. 4 minutter eller til kagerne er boblet op i strukturen.

Vent med at bage plade nummer to til du har formet første hold kager.

Stå klar med nogle tomme vinflasker, kageruller eller andet rundt, så du har noget at forme de bløde kager over.

a00018

Klip gennem bagepapiret så hver kage bliver fri og flyt den – med papir – over på en flaske eller lignende.

Lad den ligge der til den bliver stiv og kold.

Når alle kager er bagt, formet og afkølet kan du forsigtigt samle dem i en stak – stadig med bagepapir på bagsiden – lægge dem i en frysepose og binde så de opbevares lufttæt. De holder da deres fine sprødhed mindst en uge eller to.

a00014

Lækre sprøde kager med en fin varmt krydret smag – den rene fryd sammen med god is.

Må din søndag give dig
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Dejlige desserter, Småkager. Bogmærk permalinket.

3 svar til Sprøde krydrede blondekager – opskrift

  1. Tak for en dejlig kage opskrift 🙂 Den skal jeg helt sikkert prøve at bage..

    Jeg har lige bagt disse Chokolade brownies, så det må blive i morgen 🙂

  2. Smukt …. Smukt…. man får straks lyst til at prøve !! 🙂
    Også god palmesøndag til jer langt ude på landet . Ingelise.

Der er lukket for kommentarer.