Måske står du netop nu og trænger til en omgang guacamole – lækker cremet i en spæd sartgrøn farve.
Da får du lige her en opskrift på nok verdens bedste udgave.
Hvorfor nøjes med mindre – tænker du måske – hvorfor, hvorfor, hvorfor.
Fordi – kan jeg svare – at nogen i årevis har forsøgt at lulle folket ind i troen på, at man kan erhverve frisk avocado spraytørret som pulver i en emulsion af hjælpestoffer og krydderiblandinger. Til oprøring i creme fraiche så en trist tirsdag føles som en festlig onsdag. Hverken mere eller mindre.
Men det skal være slut, skal det – når først du har prøvet denne maks. ti minutters arbejdstidsopskrift på hjemmelavet guacamole, vil du fremover knejse stolt og le hånligt, mens du passerer hyldemeterne med den fattige erstatning i pulver- eller dåseform.
Frygt ikke indsatsen – frygt kun den fremtidige afhængighed.
Du har brug for :
4 modne og dermed en anelse bløde avocados
saft af ½ citron
1 fed hvidløg
1 tsk fint salt
1/4 tsk friskkværnet peber
1 knsp cayennepeber eller 1/4 tsk chilipasta
1 dl creme fraiche 18 % lavet af mælk fra en ko der om sommeren får lov at bide græsset over selv
Det var alt – så går vi i gang.
Del dine avocados, tag stenene ud og skrab frugtkødet ned i en skål. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend det hele sammen med en stavblender. Alternativt kan du mose grundigt med en gaffel eller i en morter – så får du en mere grov og mindre luftig guacamole. Og det er jo også i orden. Smag til med salt og cayennepeber/chili.
Klar til brug men et ophold på køl, hvor tingene får en times tid til at gå op i en højere enhed, er heller ikke så ringe.
Brug den som tilbehør til chiligryderetter eller til at dyppe sprødt brød og andre gode sager i.
Avocados styrer for vildt
Lone
Hey Lone & Co.
Så er det mexicansk aften i morgen og jeg har slidt nettet ned for at finde den bedste opskrift på Guacamole.
Ja det blev så din opskrift der vandt.
Jeg har før brugt den nemme løsning med Satan Maria og Mex & Co (stavefejl kan forekomme 🙂 ).
Det skal nævnes at Jeg hverken er haj eller ørn i et køkken (i hvert fald ikke til mad), men jeg har vovet mig ud i hjemmelavet burritos med kød fra vores gode og dyrevenlige slagter.
11 gæster står til testsmagning af blandt andet din opskrift – spændende spændende.
I øvrigt fed tekstform du benytter.
Pingback: Burger tilbehør – Bagvrk.dk
åhhhhhhhhhh buuuuurn. fire
enig
helt enig.
Kan specielt godt lide at cremefraichen skal komme fra en ko der selv bidder græsset over!!! Det er top! 👍😊😝
Man kan også tage nogle gode blommetomater eller andre tomater med god smag og tage kernerne ud og hakke skallen rigtig fint og så tilsætte den. Det er luksus udgaven hos os. Og stenene er rigtig vigtig at beholde i – så kan den nemlig stadig være grøn dagen efter:-) Synes også creme fraice er med til at holde den grøn.
fantastisk opskrift!!! Du har redet min aften :-))
Heldigvis er der ikke noget, der hedder SKAL – ud over, at man SKAL gøre, som man har lyst 🙂 Superlækker opskrift – jeg bruger frisk chili og lidt frisk koriander i min version!
Er total vild med din Guacamole. Jeg har dog byttet cremefraisen ud med græsk yoghurt… Luv it.
Vi bruger den tit som dip til selleri stave, gulerod og peberfrugt stave mums..
Jeg er vild med opskriften, jeg synes bare den bliver lidt salt.
Hvorhenne kan jeg få den creme fraiche du beskriver? Den er jo tydeligvis laves af din mor!
Pingback: Måske kan én af dem også blive din yndlingsopskrift | Beretninger fra et autentisk landbrug
Er uenig i mængden af hvidløg. Jeg laver den sjældent med mindre end 7-8 fed hvidløg pr. avocado. Og godt med chili. Kan godt li’ den stærk og med lang eftersmag. Og med creme fraiche iblandet kan man presse den langt hvad angår hvidløg 🙂
Man skal ikke tilføje creme fraiche, overhoved!!!!
Friske avocadoer, Finthakkede løg, lime, friskpresset, friske koriander, en smule hvidløg, groft salt og frisk chili! Skal moses med piskeris, så man stadig kan se strukturen i avocadoen, og alder sidst tilføj fint hakkede tomater og lidt jumfru olivenolie! Yummi!
De bedste hilsner
Restaurant El Viejo Mexico
Store Kongensgade 61
1264 Kbh K
http://www.elviejomexico.dk
Hvor mange personer vil du ca sige at der er til, når det er som tilbehør til nachos?
For det første reddede du lige min fredag aften med den fedeste skriveform!! -Tak! 🙂 Og så skal jeg da tilføje er det ER den bedste.. Hold nu op hvor er den lækker!! Tusind tak !! 🙂
Selv i en Food processor er den absolut lækker!!
Åh hvor godt 🙂
Tusind tak Lone! Hilsen en desperat far!
Du har ganske ret! Det er en fantastisk guacamole med lige præcis den fluffer-fornemmelse som den får ved at blive blendet. Dét har jeg lært i dag, Lone. Tak ❤
Ja, og stenen i skålen forhindrer, at guac’en bliver misfarvet – meget vigtigt. I Santa Fe, New Mexico, har jeg fået verdens bedste guac på en dejlig restaurant. Den blev lavet ved bordet i en morter – og uden creme fraiche, selvfølgelig, den var mexikansk – af en meget ferm tjener.
Lækkert med forskellige ting der også er velegnet til en tapaz menu – den røde dip er det din chillipasta der er brugt som der er ?
En rigtig lækker tapazmenu der kan gøre det ud for en middag er på ønskesedlen er fra dig på din blog 😉
kh Birgit
Kan tilføje at denne enkle recept også fungerer fint uden creme fraiche, hvis man ikke har den slags på hylden. Hvis man lader en avocadosten ligge nede i skålen, holder guacamolen sig frisk længere – og ja, man kan godt lave så meget, at man ikke kan spise op samme dag 🙂