Nok verdens bedste hjemmelavede guacamole – opskrift

b

Måske står du netop nu og trænger til en omgang guacamole – lækker cremet i en spæd sartgrøn farve.

Da får du lige her en opskrift på nok verdens bedste udgave.

Hvorfor nøjes med mindre – tænker du måske – hvorfor, hvorfor, hvorfor.

Fordi – kan jeg svare – at nogen i årevis har forsøgt at lulle folket ind i troen på, at man kan erhverve frisk avocado spraytørret som pulver i en emulsion af hjælpestoffer og krydderiblandinger. Til oprøring i creme fraiche så en trist tirsdag føles som en festlig onsdag. Hverken mere eller mindre.

Men det skal være slut, skal det – når først du har prøvet denne maks. ti minutters arbejdstidsopskrift på hjemmelavet guacamole, vil du fremover knejse stolt og le hånligt, mens du passerer hyldemeterne med den fattige erstatning i pulver- eller dåseform.

Frygt ikke indsatsen – frygt kun den fremtidige afhængighed.

Du har brug for :

4 modne og dermed en anelse bløde avocados
saft af ½ citron
1 fed hvidløg
1 tsk fint salt
1/4 tsk friskkværnet peber
1 knsp cayennepeber eller 1/4 tsk chilipasta
1 dl creme fraiche 18 % lavet af mælk fra en ko der om sommeren får lov at bide græsset over selv

Det var alt – så går vi i gang.

Del dine avocados, tag stenene ud og skrab frugtkødet ned i en skål. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend det hele sammen med en stavblender. Alternativt kan du mose grundigt med en gaffel eller i en morter – så får du en mere grov og mindre luftig guacamole. Og det er jo også i orden. Smag til med salt og cayennepeber/chili.

Klar til brug men et ophold på køl, hvor tingene får en times tid til at gå op i en højere enhed, er heller ikke så ringe.

b1

Brug den som tilbehør til chiligryderetter eller til at dyppe sprødt brød og andre gode sager i.

Avocados styrer for vildt
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Geniale grøntsager, Tillokkende tilføjelser. Bogmærk permalinket.

24 svar til Nok verdens bedste hjemmelavede guacamole – opskrift

  1. Benny Horsleben siger:

    Hey Lone & Co.

    Så er det mexicansk aften i morgen og jeg har slidt nettet ned for at finde den bedste opskrift på Guacamole.

    Ja det blev så din opskrift der vandt.

    Jeg har før brugt den nemme løsning med Satan Maria og Mex & Co (stavefejl kan forekomme 🙂 ).

    Det skal nævnes at Jeg hverken er haj eller ørn i et køkken (i hvert fald ikke til mad), men jeg har vovet mig ud i hjemmelavet burritos med kød fra vores gode og dyrevenlige slagter.

    11 gæster står til testsmagning af blandt andet din opskrift – spændende spændende.
    I øvrigt fed tekstform du benytter.

  2. Pingback: Burger tilbehør – Bagvrk.dk

  3. åhhhhhhhhhh buuuuurn. fire

  4. Maria siger:

    Kan specielt godt lide at cremefraichen skal komme fra en ko der selv bidder græsset over!!! Det er top! 👍😊😝

  5. Louise siger:

    Man kan også tage nogle gode blommetomater eller andre tomater med god smag og tage kernerne ud og hakke skallen rigtig fint og så tilsætte den. Det er luksus udgaven hos os. Og stenene er rigtig vigtig at beholde i – så kan den nemlig stadig være grøn dagen efter:-) Synes også creme fraice er med til at holde den grøn.

  6. Anton L. B. siger:

    fantastisk opskrift!!! Du har redet min aften :-))

  7. Anja Egeriis siger:

    Heldigvis er der ikke noget, der hedder SKAL – ud over, at man SKAL gøre, som man har lyst 🙂 Superlækker opskrift – jeg bruger frisk chili og lidt frisk koriander i min version!

  8. Jannie Krarup siger:

    Er total vild med din Guacamole. Jeg har dog byttet cremefraisen ud med græsk yoghurt… Luv it.
    Vi bruger den tit som dip til selleri stave, gulerod og peberfrugt stave mums..

  9. Iben siger:

    Jeg er vild med opskriften, jeg synes bare den bliver lidt salt.

  10. Ralle Knalle siger:

    Hvorhenne kan jeg få den creme fraiche du beskriver? Den er jo tydeligvis laves af din mor!

  11. Pingback: Måske kan én af dem også blive din yndlingsopskrift | Beretninger fra et autentisk landbrug

  12. Steen siger:

    Er uenig i mængden af hvidløg. Jeg laver den sjældent med mindre end 7-8 fed hvidløg pr. avocado. Og godt med chili. Kan godt li’ den stærk og med lang eftersmag. Og med creme fraiche iblandet kan man presse den langt hvad angår hvidløg 🙂

  13. Sina siger:

    Man skal ikke tilføje creme fraiche, overhoved!!!!
    Friske avocadoer, Finthakkede løg, lime, friskpresset, friske koriander, en smule hvidløg, groft salt og frisk chili! Skal moses med piskeris, så man stadig kan se strukturen i avocadoen, og alder sidst tilføj fint hakkede tomater og lidt jumfru olivenolie! Yummi!

    De bedste hilsner
    Restaurant El Viejo Mexico
    Store Kongensgade 61
    1264 Kbh K
    http://www.elviejomexico.dk

  14. Lea siger:

    Hvor mange personer vil du ca sige at der er til, når det er som tilbehør til nachos?

  15. Pernille siger:

    For det første reddede du lige min fredag aften med den fedeste skriveform!! -Tak! 🙂 Og så skal jeg da tilføje er det ER den bedste.. Hold nu op hvor er den lækker!! Tusind tak !! 🙂

  16. Frank siger:

    Selv i en Food processor er den absolut lækker!!

  17. lonelandmand siger:

    Åh hvor godt 🙂

  18. Henrik Haldbo Pedersen siger:

    Tusind tak Lone! Hilsen en desperat far!

  19. Margrethe fra Nørrebronx siger:

    Du har ganske ret! Det er en fantastisk guacamole med lige præcis den fluffer-fornemmelse som den får ved at blive blendet. Dét har jeg lært i dag, Lone. Tak ❤

  20. Elsebeth siger:

    Ja, og stenen i skålen forhindrer, at guac’en bliver misfarvet – meget vigtigt. I Santa Fe, New Mexico, har jeg fået verdens bedste guac på en dejlig restaurant. Den blev lavet ved bordet i en morter – og uden creme fraiche, selvfølgelig, den var mexikansk – af en meget ferm tjener.

  21. Birgit siger:

    Lækkert med forskellige ting der også er velegnet til en tapaz menu – den røde dip er det din chillipasta der er brugt som der er ?

    En rigtig lækker tapazmenu der kan gøre det ud for en middag er på ønskesedlen er fra dig på din blog 😉

    kh Birgit

  22. Conny siger:

    Kan tilføje at denne enkle recept også fungerer fint uden creme fraiche, hvis man ikke har den slags på hylden. Hvis man lader en avocadosten ligge nede i skålen, holder guacamolen sig frisk længere – og ja, man kan godt lave så meget, at man ikke kan spise op samme dag 🙂

Der er lukket for kommentarer.