Vi minder lige om efterårets madkurser – måske vil du med

Flere gange, af og til samt med jævne mellemrum bliver der spurgt til kurser her på gården.

Og de vellykkede Brandbygegaarddage skubbede til tankerne.

Så nu har Søren Sørøver og jeg strikket nogle kurser sammen.

Til dig.

De foregår alle på hverdagsaftener og mulighederne er som følger :

Kursusprogram

Aftenkurser på Brandbygegaard er en serie kurser, der kan være med til at bryde dine vaner – få dig til at tænke anderledes i dit køkken og under dine daglige indkøb.
Vi vil gerne give dig et bedre kendskab til de gode råvarer, vise dig hvor fantastiske de er, og hvordan du selv uden problemer kan håndtere dem.

Kurserne foregår i et tempo alle kan følge med til og i en hyggelig ånd. Der vil være fuld forplejning. Vores kurser løber af stablen i tidsrummet fra kl. 16:30 til ca. 21:00.

Griserikursus

Duften af en ribbensteg så mør at den nærmest falder af benene. Det saftige rosastegte kød fra mørbraden, gryderetter, nakkestege og store tykke koteletter. Saft, kraft, smag og tekstur er nogle af de ord, der melder sig, når der tænkes gris.

Godt grisekød er noget af det mest alsidige, men desværre også noget af det sværeste at få fat i.
Med mindre man vil købe en halv eller hel gris, er det enten slet ikke til salg der, hvor man normalt handler, eller også er det alt for dyrt. Det skræmmer mange væk fra det gode og billige frilandskød, og resultatet er de triste fabriksfremstillede koteletter i supermarkedet.

Kom og lær hvor nemt det er, at håndtere kødet selv. Du kommer til at se og prøve forskellige udskæringer, lære hvad de forskellige stykker kan bruges til, og få et helt andet forhold til det kød, du spiser. Oplev forskellen på det gode kød og det vi – desværre – er blevet vant til at spise.

Alle kan partere en halv gris – vi giver dig viden og modet.

Vi slutter med at koge fond på dagen og benene. Den halve gris, vi har udskåret, vil blive fordelt mellem deltagerne efter kurset.

Der er plads til 12 deltagere
Varighed ca. 4,5 timer pris 995,-
Datoer tirsdag d. 20/11 og onsdag d. 28/11

Fisken på disken kursus

Tænker man fisk, så er det første, der slår én, desværre alle disse spis fisk mindst 2 gange om ugen formaninger. Det giver et langt godt liv og alt det der.

Men hvad med fisken? Det saftige kød, den delikate smag, den gode fornemmelse i kroppen efter måltidet, og de uendelige mange muligheder i det store udvalg. Burde det ikke være grund nok til at spise fisk?

Det skal være en fest at spise fisk og ikke en pligt.

På dette kursus gennemgår vi en masse fisk, snakker om deres kvaliteter, vi skærer i dem, tilbereder, steger, damper, bager, røger og smager på det, vi laver. Vi skal filettere og lave fars. Kort sagt – vi skal tage et skridt ind i en fantastisk verden af smag, og give dig lyst og viden til at fortsætte ind i dette univers.

Der til skal vi snakke bæredygtighed i fiskeri og fiskeopdræt. Vi tager selvfølgelig også en snak om vinen til fisken og et glas.

Der er plads til 10 deltagere
Varighed ca. 4,5 timer pris 995,- kr.
Datoer tirsdag d. 6/11 og onsdag d. 14/11

Vildt kursus

Man kan næppe forestille sig kød med mere karakter og smag end vildt. En kompakt struktur – en kompleks smag.
Kød der oser af liv og historie. Kød fra dyr der har levet under det store blå tag, der med deres daglige liv på farten – altid søgende efter mad – gør, at kødet ikke kan sammenlignes med andet.

Og så er det ikke engang særlig dyrt, hvis man får det direkte fra jægeren. Med hud, hård og fjer!

Lær at håndtere, partere og ikke mindst at tilberede det mest fantastiske kød fra naturen. Vi skal rive frakken af et dyr, vi skal plukke, flå, partere, stege, bage og snakke tilbehør, både det klassiske men også vende tankerne lidt, og lave vores vildtretter mere moderne. Sidst men ikke mindst skal vi selvfølgelig også smage på kødet og de små retter, vi får lavet.

Intet kendskab til vildt er nødvendigt – kurset er for alle, der har lyst til at lære mere om naturens eget kød. Det kød, vi ikke tilbereder, fordeles mellem deltagerne.

Der er plads til 10 deltagere
Varighed ca. 4,5 timer pris 995,- kr.
Datoer tirsdag d. 23/10 og onsdag d. 31/10

Julebagekage kursus

På brandbygegaard holder vi et julebagekursus, hvor du ikke kun lærer at bage de lækreste julesmåkager, du får også så mange med hjem, at du har til hele julen.

Kom og tilbring en mørk aften i godt selskab.

Alle de opskrifter vi bruger, bliver selvfølgelig udleveret til evigt eje. Vi kommer også rundt om måske verdens bedste gløgg, og lærer hvordan den bliver til – smage på den skal vi naturligvis også.

Der er plads til 6 deltagere
Varighed ca. 4,5 timer pris 995,- kr.
Datoer onsdag d. 5/12 og tirsdag d. 11/12

Send en mail til lone@brandbygegaard.dk hvis du ønsker at tilmelde dig én eller flere dage.

Mange hilsner fra os
Søren & Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til Vi minder lige om efterårets madkurser – måske vil du med

  1. Ej, hvor gad jeg godt deltage. Og have min mand med. De må blive en anden god gang, når vi bor i DK igen.

    Tilgengæld sidder jeg så og bliver helt sulten. Også efter den læææækre kageopskrift som du disker op med. Ved ikke om jeg tør prøve. Dine kager har det med at være helt vildt vanedannede. Her hos os. Senest er det himmerigskagen, som har skabt afhængighed………

Der er lukket for kommentarer.