Jordbærarbejde

Måske husker du de 200 kg jordbær.

Der blev hentet ved en økologisk avler på Gyllingnæs for et par uger siden.

Sat til kontrolleret optøning, passet og plejet.

For at blive podet med en særlig gærkultur da tiden var inde.

Passet og plejet fortsat og nu i aftagende gæring.

Så i dag skal der arbejdes i vineriet.

Bær skal presses fri for saft, og jordbærånden deles i to.

Den gærende saft samles i én beholder og tilsættes ny kultur til anden gæring.

Jordbærgrøden køres om i grisestien.

Og snart skal du se, om grise kan lide gærede jordbær.

Hvem ved
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

3 svar til Jordbærarbejde

  1. Conny siger:

    Glæder mig til at høre om grisefesten 🙂

  2. Hmmm – fuld som et svin? Tænk dog på de staklers tømmermænd – hav grisepanodil parat.

  3. Lone Vibe-hastrup siger:

    Gærede jorbær. Kom ihu Emil fra Lønneberg og de gærede kirsebær.

Der er lukket for kommentarer.