Hjemmelavet klassisk kærlig koldskål – opskrift

Lavet efter de ypperligste mejeristtraditioner.

Udover friskplukkede solvarme jordbær – plettede af sukker og iskold fløde – er der vel ikke en mere sommerlig dessert end koldskål.

Tror jeg.

Den hjemmelavede udgave er eksklusiv og velvalgt til gæster.

Men så nem og lækker at den lynhurtigt vil trænge sig på i hverdagene.

Som eftermiddagsforkælelse på terrassen, som morgenmad med ristede havregryn eller som belønning efter en varm arbejdsdag.

Hvorsomhelst og nårsomhelst.

Er jeg sikker på.

I dag får du opskriften på gårdens klassiske koldskål – kærligt ment.

Du har brug for :

100 g sukker
4 pasteuriserede æggeblommer
1 stang vanilje
fintreven skal af 1 usprøjtet citron – ikke saft – denne verden er sur nok uden
2 dl creme fraiche 18 %
1 l kærnemælk – rigtig kærnemælk fra en smørkærne – ikke syrnet skummetmælk – som nogen snyder med at sælge – syrnet skummetmælk kommer aldrig med på mælkevejen – den direkte vej til himlen

Det var alt – så går vi i gang.

Find en rummelig skål, hæld sukker, æggeblommer og kornene fra vaniljestangen i skålen og pisk.

Pisk pisk pisk – til blandingen bliver lys og luftig.

Riv omhyggeligt – så kun det gule kommer med – citronskallen ned i skålen.

Tilsæt creme fraiche og kærnemælk og pisk igen.

Sæt din ualmindelig lækre koldskål i køleskabet og lad den udvikle sin hele sjæl over et par timer.

Server den med kammerjunkere eller små flydende kugler god vaniljeis.

Ægte koldskål – sådan bliver man glad og tilfreds.

Og nu med referenceramme – den bedste koldskål Søren Sørøver nogensinde har smagt !

Må der blive sommer
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Dejlige desserter, Dragende drikke og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Hjemmelavet klassisk kærlig koldskål – opskrift

  1. Helle siger:

    Det her er en meget kærkommen opskrift – hernede i det schweiziske kender de ikke til koldskål – og sommeren kan blive meget varm. Pasteuriserede æggeblommer kender de heller ikke til, så dem bliver jeg nok nødt til selv at lave. Med internettet er næsten alt muligt.

    Hilsen lang sydfra
    Helle

Der er lukket for kommentarer.