Maria´s skovbærtærte – opskrift

For noget tid siden – som med alting her på stedet – spurgte Maria´s mor efter en opskrift på skovbærtærte til Maria.

Og tilføjede – dog er opgaven ikke helt let, for Maria hader creme, men hun hader også
en tør tærte. Kan man kombinere noget, der tilsammen er saftigt, syrligt, lidt sødt, blødt og fugtigt, og til slut ender som en tærte?

Ja da – selvfølgelig kan man det.

Før eller siden..

Måske kan du også få glæde af Maria’s skovbærtærte, og derfor kommer opskriften her i dag.

Med frosne bær så den kan bages hele året.

Om sommeren selvfølgelig med friske.

Til tærtebunden har du brug for :

175 g mel
100 g sukker
2 tsk vaniljesukker
½ tsk bagepulver
100 g smeltet smør – lavet af mælk fra en kærlig ko

Til fyldet har du brug for :

500 g frosne blandede skovbær – sikkert ikke plukkede i en skov – men hvad..
100 g sukker – rørsukker er godt
1 tsk vaniljesukker
3 store spsk maizena

Det var alt – så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 175 °C. Uden varmluft – altid uden.

Smør et – ca. 25 cm i diameter – tærtefad.

Bland mel, sukker, vaniljesukker og bagepulver, tilsæt det smeltede smør og rør dejen sammen.

Hæld din dej ud i tærtefadet, pres den op ad siden hele vejen rundt og pres dernæst resten af dejen ud i bunden.

Bland sukker, vaniljesukker og maizena og vend de frosne bær rundt i blandingen. Fordel over tærtebunden.

Bag tærten 30 – 35 minutter – afhængigt af din ovn, og lad den køle af før servering.

Glimrende som den er – saftig, syrlig, lidt sød, blød og fugtig. Med sprød bund og kant.

Sikkert også storslået sammen med god is.

Tror jeg.

Med rød bærmund
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Med bær. Bogmærk permalinket.

Et svar til Maria´s skovbærtærte – opskrift

  1. riborg dæhnert siger:

    Eller græsk yoghurt 10 %.

    Opskriften vil vist egne sig til alle mine dybfrosne brombær 🙂

Der er lukket for kommentarer.