Hjemmelavet pasta – nemt, enkelt og fantastisk godt – opskrift

Måske kender du det selv – måske ikke – kød er ikke en del af din mad.

Og proteinerne skal skaffes fra anden kilde.

Da er hjemmelavet pasta en lækker lækker ret.

Godt durummel, friske æg, salt og olivenolie – er alt, hvad du har brug for.

Glem tør formpresset pasta lavet billigst muligt.

Og glem den støvede pastamaskine der står og samler samvittighed ovenpå køkkenskabet.

Forestil dig bare, at du kan lave din pasta i løbet af ingen tid, og at den er så god, at stort set hvilket som helst tilbehør – eksempelvis frisk pesto – er nok.

Til en fyldestgørende, fuldgod og fantastisk ret.

Du har brug for :

300 g durummel
3 gode store æg fra en høne der holder forårssolen i strakt arm. Eller hvad den nu gør.
1 spsk jomfruolivenolie
1 tsk kværnet salt

Det var alt – så går vi i gang.

Hæld mel og salt ud i en bunke på dit køkkenbord. Lav en fordybning og slå æggene ud i den. Hæld også olivenolien i fordybningen og pisk melet ind med en gaffel.

Saml massen med hænderne og ælt dejen ca. 10 minutter. Eller lad en køkkenmaskine gøre arbejdet.

Del dejen i tre portioner og læg dem til hvile under et fugtigt viskestykke ½ times tid.

Drys mel på dit køkkenbord og rul hver dejportion tyndt ud – så tyndt som muligt.

Vend dejpladen undervejs, så den bliver lidt melet på begge sider og slipper bordet nemt.

Skær tynde strimler med en skarp kniv og hæng dem til tørre over en grydeske eller andet egnet.

Se venligst bort fra den lille provokerende kødbolle der sniger sig ind i billedet. Vi ved, hvor den kommer fra.

Ja vi gør.

Sæt en gryde godtsaltet vand over på komfuret.

Læg dine pastastrimler i, når vandet boblekoger og giv dem 5 minutter på fuldt blus.

Særlige, smægtende og serveringsklare når vandet hældes fra.

Bliver hverken bedre eller nemmere.

Smukhed hos dig
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Manerlig middag, Tillokkende tilføjelser. Bogmærk permalinket.

6 svar til Hjemmelavet pasta – nemt, enkelt og fantastisk godt – opskrift

  1. Annie Hansen siger:

    Hej Gæve Qvinder ;o)
    Ja jeg overvejede skoleryggen men de buer for meget. Så det blev et viskestykke over lågen til et skab i køkkenet. Og så kan jeg tilføje at jeg brugte speltmel og sigtet spelt – ½ af hvert. Mums hvor er det super godt.

  2. Marian siger:

    Vi laver også altid vores pasta selv. Det smager virkelig meget bedre og så kan jeg få mine fuldkorn ovenihatten. Jeg har 3 forskellige pastavalser til kitchenAid, der gør det hårde “rulle” arbejde for mig….

  3. Lone P. siger:

    Det var dog en grim lille påskebolle,
    der pludselig kom ind i billedet.
    Men tak tak tak for en ypperlig opskrift,
    som selv en ikke madlavningskyndig kan hitte.
    Må man anbefale, at
    det rene viskestykke med samt pastaen
    hænges på tøjsnoren,
    så det ikke skjolder stolen
    (medmindre du lakerer stolen 3x inden ophængning. Husk da, at stolen først skal hænges til tørre i 5-10 timer mellem hver strygning).

  4. Marie siger:

    Det virker også fint at hænge et rent viskestykke over en stoleryg og hænge det til tørre derpå 🙂

  5. Marie siger:

    Et rent viskestykke over en stol-ryg virker også fint at hænge til tørre på.

  6. Annie Hansen siger:

    Hej du skønne Lone.

    Tusind tak :o) havde ærligt ikke tænkt over det jo sagtens kan lade sig gøre uden pasta-maskine. Det nok staks være med “noget” som de kan hænge til tørre på…. men mon ikke på-hit-somheden hjælper mig :o)

    Smuk lørdag til dig.

Der er lukket for kommentarer.