Hasselnøddecreme – hjemmelavet af italiensk tilsnit – opskrift

Måske kender du også nogle børn – eller voksne – der er begejstrede for Nutella.

Og måske tænker du, at den slags må man kunne lave selv.

Selvfølgelig kan man det.

I dag får du opskriften.

På voksenudgaven med mørk chokolade.

Hvis du vil lave blid og mild hasselnøddecreme, skiftes der ud med mælkechokolade – eller en blanding af lys og mørk. Cremens smag afhænger helt af dit valg af chokolade.

Du har brug for :

175 g hasselnødder
350 g mørk chokolade med 45 % kakao – det skal være spisechokolade – koge/bagechokolade har for højt et smeltepunkt
50 g flormelis
1 spsk kakao
1 stor tsk vanillesukker
3/4 dl solsikkeolie

Det var alt – så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 200 °C. Læg nødderne i et fad og rist dem i ovnen 10 minutter.

Hæld dine ristede nødder i et viskestykke og rul skallerne af.

Bare så godt som muligt.

Smelt chokoladen ved svag varme – den må endelig ikke blive for varm og grynet.

Find en foodprocessor frem – eller lån én – hæld hasselnødder og solsikkeolie i skålen og kør massen jævn. Så fin som muligt.

Tilsæt flormelis, kakao, vanillesukker og smeltet chokolade. Kør med maskinen nogle minutter igen.

Hæld din hasselnøddecreme gennem en finmasket sigte og videre ned i en krukke.

Der bliver omtrent ½ liter nøddecreme af portionen.

Lader du krukken stå i køkkenet ved stuetemperatur, er cremen smørbar.

Og lettilgængelig.

Sætter du den i køleskab, bliver den mere fast.

Og ufremkommelig.

Også fremragende som fyld i kager – hvis du en dag kan slippe afsted med det.

Magisk mandag
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Tillokkende tilføjelser. Bogmærk permalinket.

8 svar til Hasselnøddecreme – hjemmelavet af italiensk tilsnit – opskrift

  1. Sara siger:

    Hej Lone. Du skriver man kan bruge den som fyld i kager, har du haft succes med at blande den med flødeskum til en lagkage fx?

    VH Sara

  2. Frøken Tina siger:

    Uhhh, det ser dejligt ud og skal da klart testes når jeg nu er gift med en ægte nutellagris…

  3. Lene fra nord siger:

    Har lige lavet kvalitella, fra Kvalimad – Et site om kvalitetsmad — Kvalimadwww.kvalimad.dk/ men tror jeg vil prøve din version næste gang 🙂

  4. tinastaach siger:

    Tak for den dejlige opskrift Lone. Den er nu afprøvet med halv hvid chokolade og halv mørk (Det der var i huset, jeg ved du bruger samme fremgangsmåde…) Den blev absolut magisk. Skønt at kunne give ungerne “Kjællecreme” uden E-numre i.

  5. Jeanette siger:

    uhhh skulle man gå i gang, eller vil det blive spist for hurtigt af mig alene, da jeg alene tåler hasselnødder her i huset.

  6. Elsebeth siger:

    Den må kunne anvendes i dessert-ravioli lavet af små runde wontonplader. Det er et forsøg værd.

  7. unikarina siger:

    Mums… det lyder vild lækkert. Jeg tror at det bliver én af de lækre ting, som jeg skal lave i min ferie, som er lige nu og her. Tak…

  8. Pingback: Hasselnøddecreme – hjemmelavet af italiensk tilsnit – opskrift | BRANDBYGEGAARD

Der er lukket for kommentarer.