Alle har glæde af ølbrygning

Nu er forårsbryggen sat i gang.

Marken er mejet, humlen mulet og malten mæsket.

Bagefter er der en pæn portion varmt, sødt korn.

Der selvfølgelig ikke må gå til spilde.

Så noget tages fra og kommer i dagens brød.

Bidrager med bløde kerner og en velafrundet smag.

Resten bæres ud til stalden.

Hvor det vækker begejstring i grisestien.

Plus de løse.

Må din dag bære dig videre
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

12 svar til Alle har glæde af ølbrygning

  1. Anne Mette siger:

    Hihi, jeg grinte da jeg s det sidste billede 😀

  2. Jan Chrillesen siger:

    Hej Lone. Hvis mæsken smager sødt efter du er færdig med at brygge gør du noget galt! Normalt eftergyder man med vand (ca 77 grader), så alle sukkerstoffer skylles ud af den søde mæsk. Det vil i givet fald kunne forklare hvorfor du ikke får så meget øl som forventet (som du beskrev i et tidligere indlæg om bryggeriet)

    • Søren Sørøver siger:

      Der er såmænd eftergydet med 77 grader under grundig omrøring, og det ønskede/forventet sukker indhold i væsken er opnået. Alligevel er mæsken dejlig sød og klistret. Denne gang blev der ligeledes holdt godt øje med vandet, så de ønskede 200 liter kom sikkert i hus:o).

  3. Kirsten siger:

    Jeg forstår mig ikke på ølbrygning – men kan godt finde ud af at drikke det. Kan ikke lade være med at tænke på hvornår alkoholen kommer ind i billedet – det er vist først senere med noget gæring. Ser alligevel for mig en masse glade grise med en lille fjer på, der tumler rundt efter at have indtaget øl-korn 🙂

  4. Jørgen siger:

    Haha, tossede hund. Det er så dejligt at se alle de glade dyr.
    Og tillykke med de nye grise. Må de dø af alderdom (:

  5. Helle siger:

    Hvor sjovt at se, at katten gerne vil gå sammen med grisene. Nye “venner” 🙂

  6. Det er rent svir, for fast og løst, dejligt når det hele bruges og glæder. God weekend til løst og fast

  7. Marie siger:

    Ja, ja selv “det løse” finder ud af at deltage i festen….herligt!

  8. Lisa Birgitte Jensen siger:

    Ha ha, ja det kan kræve alternative metoder, når “det løse” indtager lidt korn. Skønt med et stort smil om munden her om morgenen 😀 Tak for det!

  9. Marianne siger:

    Hurra for ‘de løse’ – og tak for dagens første inderlige grin.

  10. Axel From Løvstrøm siger:

    Mon ikke der også dufter dejligt i hele omegnen, mens bryggen foregår

  11. Pingback: Alle har glæde af ølbrygning | BRANDBYGEGAARD

Der er lukket for kommentarer.