Vidunderkage med hindbærsyltetøj og kokostop – opskrift

I dag skal du have en opskrift, der ikke lykkedes.

Som den skulle.

Men resultatet er fabelagtig godt.

Så godt, at jeg – der stort set aldrig spiser kage – simpelthen ikke kan gå forbi køkkenbordet uden at skære et stykke mere.

Den slags gør indtryk.

Selv her.

Og du bare prøve den.

Selvom du måske heller ikke spiser ret meget kage.

Den her kage er fuldgod, fyldig og blød med en symfonisk harmoni mellem hindbær og kokos.

Du bare have opskriften. Her.

Til dejen har du brug for :

150 g sukker
175 g smør – lavet af mælk fra en køn ko
3 æggeblommer – fra hele høns – gem hviderne til kokostoppen
175 g mel
2 spsk vanillesukker – ja – 2 spiseskefulde
2 tsk bagepulver
½ dl letmælk

Til fryd har du brug for :

200 g lækkert hindbærsyltetøj

Til kokostop har du brug for :

3 æggehvider – du har dem i overskud, når dejen er lavet
200 g sukker
200 g kokosmel

Det var alt – og det er så nemt så nemt det her – lad os gå i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 180°C. Find en springform eller fast form, der er 25 cm i diameter, frem og beklæd den med et stykke bagepapir.

Pisk smør, sukker og vanillesukker sammen til dejen.

Pisk pisk pisk til det er blødt og ensartet.

Pisk æggeblommerne i.

Sigt mel og bagepulver ned i skålen, tilsæt mælk og rør dejen sammen med en ske.

Fordel dejen i bunden af springformen, sæt formen i ovnen og bag kagebunden 25 minutter eller til den har sat sig.

Læg syltetøjet ovenpå i et jævnt lag.

Pisk æggehviderne til der dannes bløde toppe.

Drys sukkeret i – lidt af gangen – under fortsat piskning.

Pisk videre til marengsmassen er kridhvid og stiv.

Vend kokosmel i massen.

Fordel marengsmassen ovenpå dit hindbærsyltetøj, sæt formen i ovnen og bag yderligere ca. 15 minutter.

Ganske ligetil. Smager himmelsk. Fabelagtigt og fantastisk.

Fra en planet nær dig
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Kodyle kager, Med frugt. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s