Der er noget i gære

Midt på køkkengulvet står en 54 liter glasballon med en hyperaktiv gærlås.

Kadencen er efterhånden sænket noget.

En overgang kunne end ikke en grand voksen kos fire maver måle sig med aktiviteten.

Det er øl, der står i ballonen, og den er bare første omgang i en lang række prøvebryg, vi skal igennem for at finde de helt rigtige opskrifter til gårdens 3 typer øl.

Brandbygegaard bryghus er født !

Er der ikke allerede rigeligt med bryghuse – tænker du nok.

Jo – det er der, men her på gården gør vi det selv selv, og vi gør det som regel med så meget passion og kærlighed, at resultatet bliver for godt til at holde for os selv. Selv.

Faciliteterne i vineriet er til stede – det er jo oplagt at gå fuldstændig amok i maltet byg, hvede og de mange humlevarianter.

Det kom sig egentlig af, at vinhøsten glippede.

Tomme tanke står bare og venter på at få noget at lave.

I første omgang begyndte vi at drikke alle de specialøl, man med klap for øjet og med rimelighed kan drikke uden at miste udsynet og overblikket på det andet.

Vi fandt hurtigt ud af, at denne verden nemt kunne fascinere os, og et lille bryganlæg blev købt til gården.

Når man står midt i processen, må man undres lidt over munkenes opfindsomhed.

Det er ikke så helt lige til.

Til gengæld kan man – når man har forstået processen – forudse og styre ud af en smal slingret sti til den destination, man ønsker.

Når vi kommer dertil, så skal du smage! Det lover vi.

Søren Sørøver – nu med øl i romtønden

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

9 svar til Der er noget i gære

  1. Pingback: Søndagsstatus | Beretninger fra et autentisk landbrug

  2. Pingback: Så er der øl – pale ale | Beretninger fra et autentisk landbrug

  3. Lone P. siger:

    Som vi gamle sørøvere
    med 2 træben si´r:
    “Hellere skum i glasset
    end på havet” 🙂
    Ohøj

  4. Det lyder spændende med brygning. Jeg er ikke øl drikker, men derfor er sådan processer jo alligevel spændende.
    Selv kunne jeg tænke mig, en gang at lave cider.
    Tillykke med maskineriet og god arbejdslyst.

  5. Tillykke med bryggeriet. Bliver spændende at følge processen.

    Skål herfra 🙂

  6. Anette siger:

    Ej hvor vildt – ØL! Det er fantastisk som I har mod på at kaste Jer ud i nye projekter. Det er skønt at smittende at blive indviet i 🙂
    Kh. Anette

  7. Conny siger:

    Det lyder som et spændende projekt med et utal af muligheder for eksperimenter. Tør man foreslå noget med cider, hvis I kommer til at mangle tidsfordriv? Ifølge yngstesønnen her i huset er der et stort og udækket marked for ordentlig cider her i landet – og her tænkes ikke på Somersby og lignende sukkersøde recepter. Jeg kan kun komme i tanke om en butik her i byen, der sælger andet end den type, og det ville da være dejligt at kunne få en god æblecider hos f.ex. Gartnergården eller Skovgård i Them:)

  8. Birgitte Jensen siger:

    Det ser spændende ud. Held og lykke med det nye projekt. Hvor har i altid gang i meget. Kan se i har en kornkværn. Her har vi i over 30 år brugt en gammel kaffemølle, der er bygget om til formålet. Kaffemøllen er magen til dem, der stadig står i butikker, hvor man selv kan male sin kaffe. Godt du fik glæde af min vejledning vedrørende postkasser.
    Med venlig hilsen
    Birgitte

  9. Pingback: Der er noget i gære | BRANDBYGEGAARD

Der er lukket for kommentarer.