Mere fremragende fudge – opskrifter

I går blev der spurgt efter andre fyld i din fudge.

Og der er jo ingen grund til at begrænse sig.

Herfra foreslås følgende :

Kornene skrabes ud af to vanillestænger – de flækkede vanillestænger koges med i panden og kornene tilsættes under piskningen af fudgemassen.

150 g rosiner får lov til at opsuge 3 spsk gylden rom, og de berusede druer blandes i den afkølede masse.

1½ dl hasselnødder ristes 10 minutter ved 200 gr. C. Skallerne gnubbes nogenlunde af, og nødderne plus 150 g grofthakket mørk chokolade blandes i den afkølede masse.

Endelig en anden favorit her i huset – 30 g mintpastiller knuses på en dag med den slags behov, og 150 g mørk chokolade hakkes groft. Begge dele vendes i den afkølede fudgemasse.

Men du kan sikkert finde på endnu flere gode ting.

Og så vil jeg gerne høre om det
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Kodyle kager, Tillokkende tilføjelser. Bogmærk permalinket.

5 svar til Mere fremragende fudge – opskrifter

  1. Pingback: Juleopskrifter – udvalgte fra café og landkøkken – flere på vej | Beretninger fra et autentisk landbrug

  2. sannie siger:

    Det lyder spændende, især den med mintpastillerne, så det skal jeg bestemt have lavet en dag. Hvis jeg kommer på andre ideer, så skal jeg nok skrive til dig. 🙂

  3. Maja siger:

    Uhm, den med mint skal klart afprøves! Jeg har for et par dage siden lavet nogle med havsalt, rullet dem til små kugler og overtrukket dem med chokolade. Små deluxe guldkarameller. Det kan også anbefales 🙂

  4. Rikke siger:

    Mon ikke man skulle kunne komme lidt lakridspulver i og vende hakket hvid chokolade og citronskal i tilsidst. Eller hvad med noget valnødde krokant og lidt tørrede tranebær. Der skal i hvert fald eksperimenteres. Tak for en dejligt opskrift der helt sikkert skal prøves til jul.

  5. Pingback: Mere fremragende fudge – opskrifter | BRANDBYGEGAARD

Der er lukket for kommentarer.