Varmrøget laks på rucola og nødder – opskrift

Måske husker du, hvordan vi varmrøger i kuglegrillen.

Det er så umådelig nemt og smager tilmed helt fantastisk.

Til denne opskrift skal laksen ikke skæres i små stykker, inden den røges – i stedet deles den i 3 på langs.

Fisken bliver en lille smule mere saftig sådan her, og da kødet alligevel skal pilles i stykker, er det vejen frem.

Du skal bruge :

1 lakseside, helt og aldeles benfri
2/3 rucola og 1/3 romaine salat
en portion persillepesto
1 lille håndfuld ristede hasselnødder – 200 gr. C. 10 min. – nuldret fri for skaller

Skyl og slyng salaterne grundigt. Snit romainesalaten i tynde strimler. Bred strimlerne og rucolabladene ud på dit yndlingsfad.

Hak de ristede hasselnødder groft og drys dem over.

Laksen skal røges ca. 20 minutter, eller indtil der kommer hvid kødsaft mellem lamellerne på oversiden af fisken.

Se hele opskriften HER.

Når laksestykkerne er afkølede, plukkes de ud over salaten, og til sidst fordeles en passende mængde persillepesto over fisken.

Super enkelt, super smukt og super lækkert.

God appetit.
Søren Sørøver – der selv splitter sine bramsejl

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Manerlig middag, Selvsagt salater. Bogmærk permalinket.

2 svar til Varmrøget laks på rucola og nødder – opskrift

  1. Lisa siger:

    Ja, tænderne løber i vand….:-P

  2. Inger Marie siger:

    Røget Laks i kuglegrill. Det må jeg prøve. Det ser lækkert ud. god solskinsdag – IM

Der er lukket for kommentarer.