Tomatsaucen ”The one” – opskrift

Hvis du er heldig, bugner dit drivhus af solmodne tomater, og de kan nogle tricks, kan jeg love dig for.

De kan forvandles – og det endda meget let – til en dejlig tomatsauce til din pizza eller bare til at øse ud over alverdens andet mad.

Du bestemmer.

Der skal bruges, et rimeligt helt drivhus, eller du kan købe gode tomater for tiden, hvis du ikke selv er leveringsdygtig :

8 stk. store fuldmodne tomater

1 stort løg med indbygget tåre i øjenkrogen

1 hvidløg altså et ”et feds” hvidløg

1 dusk oregano – hellere for meget end for lidt

1 chili – her bruger man den, der passer til ens temperament. Ikke alle kan lide åben ild i munden

1 dl olivenolie – gerne én der er så god, at den kan drikkes af shotsglas

1 skud peber og en tsk groft salt

Så går det løs.

Lav et lille kryds i toppen af tomaterne. Hæld kogende vand over, og lad dem stå til skrællen er løsnet fra kødet.

Når de knaldrøde fyre er flået, hakkes de groft.

Lad løg, hvidløg og chili simre i olien, til løgene bliver klare men ikke brune. Resten tilsættes, og ved svag varme koges det hele op. Da vil væden fra tomaterne frigives, og det hele kommer til at stå under væske.

Kog grydens indhold mørt og blend med en stavblender.

Så koges herligheden ind til en passende konsistens – én der ikke lige løber af pizzaen.

Smag til med salt og peber og værsgo – så er der ikke kun tomatsauce – der er tomatsaucen.

Med højt flag på stangen
Søren Sørøver

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Chili, Tillokkende tilføjelser, Tomater. Bogmærk permalinket.

5 svar til Tomatsaucen ”The one” – opskrift

  1. Pingback: Pizzadej – perfekt opskrift | Beretninger fra et autentisk landbrug

  2. Åh DEN lyder godt nok lækker og skal prøves. Vil nok aldrig have en anden tomatsauce efter den 🙂

    Tak for opskriften og hav en dejlig tirsdag

    Lisa :O)

  3. Åh, man altså, en god tomatsovs er bare SKØN og kan bruges til så mange forskellige ting 🙂

    KH
    Birthe

  4. Djohanne siger:

    Mums filimums……

  5. Pingback: Tomatsaucen ”The one” – opskrift | BRANDBYGEGAARD

Der er lukket for kommentarer.