Chokolademuffins med frydefuldt fyld – opskrift

I dag tager vi på fisketur.

På Lillebælt tror jeg.

Fordi det kan lade sig gøre.

Der er bagt ciabattaboller til sandwich og chokolademuffins til fryd.

Du skal selvfølgelig have opskriften på muffins.

Til 24 store muffins har du brug for :

200 g smør fra en kisteglad ko
450 g sukker
4 æg af anseelig størrelse lagt af en lalleglad høne
3 dl yoghurt – ikke tyndere end noget der er lavet af letmælk
10 spsk fløde
3 spsk god kakao
2 tsk natron
½ tsk bagepulver
550 g mel
200 g mørk chokolade – grofthakket
100 g hvid chokolade – grofthakket
100 g dajm i små kugler

Det var alt – så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 190 gr. C. Beklæd to muffinforme med store papirforme – 1 dl. til amerikanske muffins. Ikke at de er store nok til navnet, men de største der fås i almindelige supermarkeder herhjemme.

Pisk smør og sukker til det er blødt og luftigt.

Hvem vil ikke gerne være blød og luftig.

Pisk æg i blandingen – ét af gangen.

I med yoghurt og fløde.

Bland mel, kakao, natron, bagepulver, de to slags chokolade og dajmkugler og vend det hele i dejen. Kun meget kort tid – bare så dejen bliver ensartet. Hvis du rører for meget, bliver dine muffins seje.

Fordel dejen i dine forme – ca. ½ dl. i hver.

Bag dine muffins 20 – 22 minutter – stik forsigtigt en tynd kniv i en enkelt kage og hiv formen ud af ovnen, så snart kniven kommer retur uden dej.

Nyd dine muffins – på vejen, på turen, på marken, på vandet, på banen, på dagen, på forhånd, på den eller gang på gang.

Du bestemmer
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Kodyle kager, Med chokolade. Bogmærk permalinket.

11 svar til Chokolademuffins med frydefuldt fyld – opskrift

  1. Pingback: Weekenden i mad og lidt elefant… | lidtommeget

  2. Solvej siger:

    Hvorfor bliver dine muffins så mørke?? Der er jo ikke smeltet chokolade eller kakao i.. Mine blev ret lyse.!

  3. Mums de er gode! Havde bare lige overset, at chokoladen skulle være grofthakket, så jeg kom det i en mini-hakker, men pyt, de blev gode alligevel. Tak for en dejlig blog. KH en ny læser, Kirsten.

  4. Christina siger:

    MUMS – hvor ser de bare gode ud.
    Lige et spørgsmål? Er der kakao i dejen – eller er det chokolade og dajm kuglerne der giver den mørke farve alene??

    Tak for en meget inspirerende blog – nyder jeres fantastiske opskrifter og jeres kloge og tankevækkende leg med ord.

    Mange hilsner

    Christina

    • lonelandmand siger:

      Du godeste ja – der manglede en linje med kakao.. Godt set og nu er den der !

      Mange tak – det glæder her 🙂

      Dejlig dag til dig Christina
      fra Lone

      • Christina siger:

        Tak for svaret!

        Vil bage dem til vores tur til nærmeste forlystelsespark på lørdag. Er helt sikker på, at de vil bringe lykke hos store og små.

        Også dejlig dag til dig og Søren
        fra Christina

  5. Pingback: Nu med mudder bagpå | Beretninger fra et autentisk landbrug

  6. Anna Jonassen siger:

    Hej Lone,

    De chokolademuffins ser utrolig gode ud! Det blæser en halv pelikan her oppe i Stockholm, så mine tænder løber i vand ved tanken om sådan en muffin, en stor kop kaffe og en blød lænestol. Jeg håber i har det godt derhjemme.

    Knus Anna (den ældstes kæreste)

    • lonelandmand siger:

      Hvor rart at høre fra dig Anna – lænestolen står i hjørnet og venter på dig, kaffen er hurtigt klar, Mikkel har spist den sidste muffin, men jeg kan nemt lave nogle nye..

      Hvordan har du det ?

      Knus fra Lone

  7. Pingback: Chokolademuffins med frydefuldt fyld – opskrift | BRANDBYGEGAARD

Der er lukket for kommentarer.