Københavner birkes bagt med øretæver i luften – opskrifter

Nu når vi har lavet al den dejlige butterdej, er det jo nærliggende at bruge den til noget.

Må jeg foreslå Københaverbirkes og franske snegle – også kaldet øretæver her ude på landet.

Vi starter med københavnerne.

Du skal bruge

en portion butterdej, afkølet og helt oppe i gear

100 g Smør

100 g sukker

1 æg pisket med 1 spsk sukker

En lille bunke birkes

Smør og sukker piskes sammen til en luftig og smørbar remonce.

Dejen rulles ud til en firkant, ca 50 x 35-40 cm og remoncen fordeles på 2/3 af dejpladen i fuld bredde. Så foldes den nærmeste 1/3 ind og derefter den 1/3 uden remoncen.

Der skæres med en skarp kniv i den bredde, der passer dit tandsæt.

De fine små kager pensles med det piskede sukker og æg og drysses rundhåndet med birkes.

I ovnen med banditterne – gerne i en bradepande da de kaster lidt smør af sig undervejs.

Faktisk en del.

Mens de bager ved 180 grader i ca. 25 min. – til de er gyldenbrune og flot hævede – kan du passende ringe til din diætist og søforklare nødvendigheden af, at du indtager en måneds kalorieration. Når du først kommer i gang med disse drønnerter, er det svært at stoppe.

Sidder du i stedet med franske fornemmelser og foretrækker snegle uden skal, så kast dig over de franske snegle.

Du skal bruge :

en portion butterdej, afkølet – uden overskæg og løgranker

100 g Smør

100 g sukker

1 dl sukker og 1 dl vand kogt ind til en klistret sukkerlage

Sukker til at drysse med.

Smør og sukker piskes sammen til en luftig og smørbar remonce

Dejen rulles igen ud til 50 x 40 cm og smøres over det hele med remoncen. Så rulles der stramt til en god fast pølse. Den kan godt skæres med det samme, men det er nemmere, hvis den lige får en tur i køleskabet.

Dejrullen skæres i skiver af 3-4 cm, som trykkes ud til ca 1 cm tykke snegle, der pensles på begge sider med sukkerlagen og lægges på en bageplade.

Til sidst drysses de med sukker og bages ved 180 varmluft i ca. en halv time – til de er gyldne, og du bare ikke kan vente længere.

Hvis man har lyst, kan man give sneglen et ordentligt skud kakaoglasur på bagsiden.

Men kun hvis man har lyst.

Og lige et godt råd her på falderebet – givet til mig af min dansk tyske dog engelsk talende ven Bager Andy. Don´t bake franske snegle in regnvejr!

Slut herfra
Søren Sørøver med begge fødder i smørbad

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Kodyle kager. Bogmærk permalinket.

5 svar til Københavner birkes bagt med øretæver i luften – opskrifter

  1. Dana siger:

    Hi can u send to me this recipes københavnerne for me in English

  2. Charlotte siger:

    For dælen da…. nu er jeg NØD til at lave en ny portion butterdej.
    TAK Søren, lige den undskyldning jeg manglede.. for prøves må de altså, Københavner nu øretæver….
    Og tak for at I deler Jeres skønne opskrifter, de er ikke bare super gode, indbydende og godt gennemprøvet, men jeg bliver også “glad i låget” af at læse dem..
    Jeg venter spændt her på kanalen…

  3. Conny siger:

    Har prøvet at lave fødselsdagskringler af hjemmelavet butterdej – jeg tror simpelthen, at kalorieindtaget ophæves af al kagerulleriet – og især hvis man spiser kagen lidt hurtigt 😉

  4. Wow, de ser godt nok lækre ud! Jeg får godt nok aldrig nogensinde selv lavet butterdej, men heldigvis kan jeg jo købe mig til det 😉

    KH
    Birthe

  5. Pingback: Københavner birkes bagt med øretæver i luften – opskrifter | BRANDBYGEGAARD

Der er lukket for kommentarer.