Så ved du, hvorfor jeg har været fraværende

Der har været travlt her.

Temmelig er ikke for stort et ord.

Og jeg har ikke helt kunnet følge med til at skrive til dig.

For i går var der fest på Hjarnø.

Stor fest.

I anledning af mine forældres runde fødselsdage.

Maden medbragte vi herfra.

Og bilens størrelse var i underkanten af det nødvendige.

For lille er ingen overdrivelse.

Vi havde lavet krydrede saltmandler, persille pesto og langtidshævet brød i udvalg til velkomst.

Til forret var der mere hjemmebagt brød, ordentligt smør, varmrøget laks, dobbelt indbagt laks og torskefilet samt dilddressing.

Til hovedret stod den på krondyrfrikadeller, oksemørbrad, bagt kartoffelsalat med brie og rucola, hvid kartoffelsalat med skalotteløg fra haven, tomattærter, bønnesalat med ristede peberfrugter og glaserede mandler, melonsalat med cashewnødder samt tomatsalat plus feta.

Og endelig var der dessert – blåbærtærter med citron og vanillecreme, magiske makronsnitter – denne gang med æblekanel-sager samt små bløde hasselnød/chokolade kager.

På et eller andet tidspunkt har selskabet sluttet af med Sørens tomatsuppe. Og mere godt brød.

I dag kommer der familie til morgenmad. Op af formiddagen.

Jeg skal i gang i køkkenet nu.

Må din dag gøre dig glad
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

7 svar til Så ved du, hvorfor jeg har været fraværende

 1. Anne-Mette siger:

  Jeg kunne NEMT ha spist rester 🙂 🙂 Måske det hele var så lækkert at der ikke blev levnet…. det lyder ihvertfald virkelig lækkert!! Tillykke med “ophavet” fra Anne-Mette

 2. Ane Kathrine siger:

  ja, man bliver jo forvænt med et dagligt indlæg, men en off-line dag er altså også tilladt ; det er trods alt heller ikke hver dag jeg tjekker din blog. Dejligt at du kan give igen til dine forældre, som vist også hjælper dig af og til ? Og så lige en blomsterkommentar – er der et navn på de skønne roser som der findes på dine forældres gård ? Jeg skal plante robuste roser som tåler lidt af hvert, så det kunne være skønt med et par navne.

 3. Susanne Ernst siger:

  Anmeldelse af maden:
  Bare så god og lækker, både for øjne, gane og mave!
  Hilsen Susanne Ernst

 4. Conny siger:

  Jeg troede, du måske var blevet forfalden til det der ferie – men du har selvfølgelig haft travlt med at koge og fejre 🙂 Tillykke med forældrene!

 5. Lita siger:

  Ville ønske mig billeder af salaterne og kartoflerne… jeg skal holde stor fest om 14 dage og vil selv lave al maden, men mangler inspiration til tilbehøret. Dit lyder så lækkert.
  Tillykke med dine forældre.

 6. Anne Marie Sørensen siger:

  Til lykke med forældrene. Smukke blomster!

 7. Pingback: Så ved du, hvorfor jeg har været fraværende | BRANDBYGEGAARD

Der er lukket for kommentarer.