Topnice tomatsuppe – opskrift fra Søren Sørøver

En lang vinter med triste smagsløse tomater er slut, og det er igen muligt at få fingre i tomater der dufter af.. ja tomater. En fantastisk duft der sender mine tanker direkte til madhimlen.

Står du med en kasse saftige, duftende søde tomater, der trænger til at blive brugt, så er det måske denne suppe, der skal forsøde din ganes tilværelse.

Til 4 personer skal der bruges :

2 kg søde tomater, meget gerne cherry eller blommetomater
4 små røde og gule peberfrugter
5 banan skalotter eller 3 alm. løg
2-4 fed hvidløg friske hvis muligt
En halv liter kraftig oksefond eller god bouillon og vand
Et ordenligt bundt krydderurter, bredbladet persille, oregano, basilikum, rosmarin og fransk estragon passer perfekt.
Salt, peber og chilipulver.

Så går vi i gang.

De skyllede tomater lægges i en stor gryde og sættes med salt og peber til at simre under låg.
Peberfrugter og løg skæres i passende stykker og steges bløde og søde på en pande i en klat godt smør. Til sidst tilsættes fint hakkede hvidløg og krydderurter, inden blandingen hældes op i tomatgryden. Tilsæt fond og en lille teskefuld chili og lad suppen simre et kvarter uden låg. Giv den derefter en ordentlig omgang med en stavblender. Mos hele herligheden igennem en sigte, smag til med salt, peber og chili, og wupti så er der serveret.

Fyldig fuldgod tomatsuppe – lad den varme din sjæl
Søren

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Manerlig middag, Sublime supper, Tomater. Bogmærk permalinket.

14 svar til Topnice tomatsuppe – opskrift fra Søren Sørøver

  1. Pingback: Så er det tomattid | Beretninger fra et autentisk landbrug

  2. Pingback: Suppeopskrifter – opsamling | Beretninger fra et autentisk landbrug

  3. Pingback: Opskrifter med chili – opsamling | Beretninger fra et autentisk landbrug

  4. Pingback: Dagens forsinkede indlæg | Beretninger fra et autentisk landbrug

  5. Pingback: Så ved du, hvorfor jeg har været fraværende | Beretninger fra et autentisk landbrug

  6. Mads siger:

    Hej Sømand
    Tak for en god oplevelse – smagte superbt.
    🙂

  7. Mads siger:

    Hej
    Den suppe ser bare lækker ud og jeg kaster mig over den i dag. Lille spørgsmål – kan den serveres både varm eller kold. Hvad er anbefalingen?
    Iøvrigt en rigtigt spændende og lærerig side Lone og jeg glæder mig hver morgen til at læse nyt. Mange hilsener. Mads

    • Sørøveren siger:

      Den er lavet til at nyde varm, men der er ikke noget i vejen for at den kunne bruges iskold også, da der stort set ikke er noget fedt i den.

    • lonelandmand siger:

      Hej Mads

      Hvor det glæder mig – mange mange tak 🙂

      Herfra

  8. Anne Marie siger:

    Uhm, får lyst til tomatsuppe…

  9. MUMS! 🙂

    KH
    Birthe

  10. Pingback: Topnice tomatsuppe – opskrift fra Søren Sørøver | BRANDBYGEGAARD

Der er lukket for kommentarer.