Chokolade chili småkager – opskrift

Måske husker du de vintertørrede chilifrugter, der blev reddet ind fra drivhuset inden forårsklargøringen.

Ind i en skål på køkkenbordet.

Der har været livlig trafik til og fra skålen lige siden.

Og fintmalet chilipulver er fundet i årets første aspargessuppe, chili con carne, ingefærsmåkager plus det løse.

I en hel del af det løse.

Blandt andet i nogle chokoladesmåkager fra forleden dag.

Du skal selvfølgelig have opskriften her :

250 g mørk chokolade m. 45 – 55 % kakao
125 g smør lavet af mælk fra en ko der har den indre varme
100 g mel
½ tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 tsk. stødt stærk chili
2 store æg fra hotte høns
150 g rørsukker
½ spsk. vanilleekstrakt

Det var alt – så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 180 gr. C. Beklæd et par bageplader med bagepapir.

Smelt chokolade og smør for lav varme.

Pisk æg, rørsukker og vanille til det bliver lyst og skummende.

Pisk chokoladeblandingen i.

Bland mel, bagepulver, salt og stødt chili. Vend det i ovenstående.

Det er en forholdsvis flydende småkagedej.

Lad dig ikke gå på af det.

Lad dig ikke gå på af noget.

Fordel dejen i spiseskefuldestore klatter på bagepladerne – der bliver 28 – 30 kager i alt.

Bag hver plade 10 – 12 minutter og bliv ved til al dejen er brugt.

Sprøde udvendigt, karamelagtigt faste indvendigt, fyldig chokoladesmag og dejlig eftervarme fra chili.

Det er sådan, de er.

Må din vej være der
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Småkager. Bogmærk permalinket.

13 svar til Chokolade chili småkager – opskrift

  1. Pingback: Opskrifter med chili – opsamling | Beretninger fra et autentisk landbrug

  2. Pingback: chilichokoladesmåkager | Grydeklar

  3. Kan man bruge frisk vanille eller vanillesukker i stedet for ekstrakt?

  4. Eva siger:

    De lyder ret spændende de småkager, det må prøves, jeg har lige købt ny chili, men min chokolade er på 70%, mon det er for meget ?

    • lonelandmand siger:

      Altså – det kommer lidt an på, hvordan du gerne vil have kagerne.

      Til nogle ting er det mere end lækkert med den høje kakaoprocent, og til andre ting – f.eks. i nogle kager – kan fornemmelsen blive lidt mere tør/bitter. Hmm – nej bitter er ikke det helt rigtige ord.. Men altså 70 % ville jeg også bruge, hvis det lige var på lager. Skulle jeg købe ind til småkagerne, ville jeg gå efter den mildere udgave.

      Galt kan det ikke gå 🙂

  5. Jeg vil også ud og finde nogle hotte høns, så jeg kan lave disse 😉

    KH
    Birthe

  6. Lene fra nord siger:

    Hej Lone
    Skal prøves men hvilken chili skal jeg købe, når jeg ikke lige har chili på køkkenbordet ; ) god dag fra Nord.

    • lonelandmand siger:

      Hej Lene

      Mit bedste bud er at købe knust chili på glas – den skal have styrke for at give den rigtige fornemmelse sammen med chokoladen. Du finder det nemt i krydderiafdelingerne 🙂

  7. noerrebro siger:

    De lyder virkelig lækre. Og som du dog kan skrive det: “Sprøde udvendigt, karamelagtigt faste indvendigt, fyldig chokoladesmag og dejlig eftervarme fra chili” 🙂 Må prøves meget snart! Skal bare lige finde et par hotte høns..

  8. Pingback: Chokolade chili småkager – opskrift | BRANDBYGEGAARD

Der er lukket for kommentarer.