Spidskålssalat med æblegelé – opskrift

Her til morgen fortsætter madlavningen – hvad er et køkken uden duften af bacon klokken nat.

I dag står den blandt andet på gullaschsuppe og madbrød med soltørrede tomater, løg, rosmarin, salt i flager og olivenolie.

Da jeg lavede dej og simrede oksekød i går aftes, følte jeg mig vild, farlig og uforudsigelig.

Sådan er det bare nogle gange.

Man jonglerer med det ene og det andet, og ved ikke hvor det ender.

Nu står der et fristende brød på køkkenbordet – det ligner noget, der er værd at reproducere.

Men når man bliver dristig – her langt ude på landet – tages den til maks og ud over kanten.

Uden at skrive ned undervejs.

Så i dag skal du ikke have en opskrift på et sprødt, lækkert og forførende rosmarinbrød.

I stedet får du en opskrift på den hvide vintersalat med cremefarvede og lysegule nuancer – også for mænd – jeg lavede i går.

Du har brug for :

1 spidskål – eller hvidkål hvis du føler for det
1 moden moden ananas
1 velmoden galiamelon
1 honningpomelo
1½ dl. æblegelé
Saft af ½ citron

Det var alt – enkelt og ligetil. Og en stor portion – del den hvis det passer dig.

Snit spidskål i ganske ganske tynde strimler. Det hele handler om tynde strimler her.

Skær top, bund og sider af din ananas, del den, skær den hårde midte ud og skær det lækre frugtkød i tern.

Same same for din melon – bortset fra det her er kernerne, du fjerner fra midten.

Grib din pomelofrugt, kys den, skræl den og befri fileterne for al hvid hinde.

Op i en rummelig skål med det hele – hæld citronsaft over og vend æblegelé i.

Lad din eksotiske vintersalat trække nogle timer i køleskabet – den bliver bare bedre.

Server den til retter med lyst kød eller spis den direkte fra skålen.

Det er set før.

Fed karma herfra
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Selvsagt salater, Spidskål. Bogmærk permalinket.

5 svar til Spidskålssalat med æblegelé – opskrift

  1. Uhmm, den spidskålssalat lyder vel nok lækker!! Den ryger ind på min to-do-lister. Honning pomelo er det bare en “almindelig” pomelo??

    mange hilsner
    Birthe

  2. Hanne W. siger:

    Jamen dog – og jeg står med alle ingredienserne – hvor heldig kan man være, her langt ude på landet? Peanutbrødet er vanedannende – helt fantastisk at riste og holder ligesom længere end andet brød, jeg kender. Bliv bare ved, Lone, du formidler glæde til de små hjem, også til de andre langt-ude-på landet-steder. Knus fra Hanne.

    • lonelandmand siger:

      Ja – at stå med alle ingredienserne – langt ude på landet – er mere end heldigt ! Hvor tit sker det lige..

      Glæder mig at vide – det med peanutbrødet – den slags viden er drivkraft 🙂

      Kærlige hilsner fra mig

  3. Pingback: Spidskålssalat med æblegelé – opskrift | BRANDBYGEGAARD

Der er lukket for kommentarer.