Mangosorbet – opskrift

Måske står du lige nu og mangler en sorbet.

Én der kan få din Er-du-nogensinde-blevet-kysset-af-en-chokoladetrøffelkage-kage til at føle sig i godt selskab.

Der er flere muligheder – Hindbærsorbet, Solbærsorbet og i dag får du opskriften på en lækker mangosorbet – dur også til ingenting.

Du har brug for :

4 mellemstore mangofrugter – bløde og modne – det er vigtigt
Skal og saft af en appelsin af anstændig oprindelse
2½ dl. sukker – omtrent

Det var alt – vi går i gang.

Skær skrællen tyndt af mangofrugterne, og skær frugtkødet af stenene.

Blend det med sukker, appelsinsaft og fintrevet appelsinskal – kun den orange skal – intet af det bitre hvide under.

Bare bliv ved til det hele har konsistens som babymos.

Smag på frugtmassen og tilsæt eventuelt mere sukker – hvis du synes.

Kør blandingen til is på en ismaskine.

Det var det.

Opbevar din sorbet i fryseren, men sæt den i køleskab 3 timer før du vil servere noget.

I store bløde bunker der smelter, når de skal.

Frost overalt herfra
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Is. Bogmærk permalinket.

4 svar til Mangosorbet – opskrift

  1. Conny siger:

    Hej igen!

    Har lige bagt dine evolutions-chokoladekager som gaver til særligt udvalgte og vil bare sige tak for gode opskrifter i en meget indbydende form, dine eventyr og ikke mindst dine hilsner fra hønsegården – og så vil jeg da ønske dig en rigtig god jul 🙂

  2. Conny siger:

    Jo tak, og man kan nærmest klare sig uden ismaskine – kan bare stille sig udendørs og røre, det må hurtigt nå grødis-stadiet i dag 🙂

Der er lukket for kommentarer.