Mageløse mundrette makroner – opskrift

Måske kender du det selv – nogen siger, man har lovet noget, og man husker ikke en bønne.

Der kan være tale om et svagt øjeblik, et distræt svar for at få ro eller ønsketænkning.

Det kan være rigtigt.

Det kan være lige smart nok.

Men når man tilsyneladende har lovet noget med makroner, er det alvor.

Så er der ingen vej udenom.

Hukommelse eller ej.

Derfor lavede jeg en opskrift på mageløse mundrette makroner i går.

I dag får du den selvfølgelig, og lad os bare gemme den i juleopskriftafdelingen.

Du skal bruge :

500 g marcipan – det kan ikke være anderledes
100 g god mørk chokolade – 66 % kakao er fint
80 g flormelis
50 g pinjekerner
2 bægere pasteuriserede æggehvider – for makronerne er ikke hårdt bagte
Skal fra 2 appelsiner – dyrket så du har lyst til at spise skallen
1 spsk. orangeblomstvand – eller Grand Marnier – hvis det er, hvad du ligger inde med
Samt ekstra flormelis til at drysse med

Det var alt – så går vi til makronerne.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 180 gr. C. Find et par bageplader frem og beklæd dem med bagepapir.

Hak din chokolade til du er tilfreds.

Det er det eneste, der betyder noget.

Skær også pinjekernerne i mindre stykker.

Det kan godt foregår oveni chokoladeresterne. Pinjekernepolitiet rykker ikke ud for den slags.

Riv din marcipan ned i en røreskål.

Tilsæt flormelis, chokolade, pinjekerner, orangeblomstvand og æggehvider.

Og riv – absolut kun – den orange skal af appelsinerne ned i skålen.

Endelig ikke noget af det hvide – du vil ikke have bitre makroner. Tror jeg.

Rør det hele sammen og fordel massen i toppe på bagepladerne.

Der bliver 40 – 50 store teskefulde ud af portionen.

En sprøjtepose kommer virkelig til sin ret her – men alternativt kommer man langt med et par skeer.

Og en svag belysning når makronerne indtages.

Hvem vil ikke gerne indtages i en svag belysning.

Sigt flormelis ud over det hele og bag pladerne – én af gangen – i 15 minutter.

Vip dine delikate kager over på en rist når de kommer ud af ovnen.

Lad dem køle helt af, læg dem i en kagedåse og gem den bagerst i køleskabet.

Når kagerne er kolde, kan du dyppe bundene i smeltet mørk chokolade – hvis du vil – de bliver ikke ringere af lidt chokoladeovertræk.

Giv de små himmerigsmundfulde til nogen, der har et behov for mageløse mundrette makroner.

Konfektagtig blød indeni – med hjertevarmende smag af chokolade, appelsin og nødder.

Tilpas i størrelse.

Lad din lørdag være lækker
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Julemad, Småkager. Bogmærk permalinket.

20 svar til Mageløse mundrette makroner – opskrift

  1. Pingback: Min mors magiske makroner | My Secret Food

  2. Birgit Nielsen siger:

    Hej. En skoleelev fra 8. klasse – en dreng – havde selv bagt dem og medbragte dem til klassen. Sikke en pragtfuld oplevelse at sætte tænderne i dem kl. 14.20 en fredag eftermiddag. De skal helt klart snart prøves hjemme! UHM!

    • lonelandmand siger:

      Imponerende at han havde mod på det ! Vil du hilse ham og sige, at det er uvurderligt at være i stand til at bage gode kager ! Han kommer langt i tilværelsen.

      Mange hilsner og tak – fra Lone

  3. netetiket siger:

    Så fandt jeg din side igen – jeg havde makroner med på arbejde – og de blev i den grad rost. Jeg var også selv ret stolt af resultatet – men det skal du have: Det er en super – og super enkel – opskrift. Anbefales til alle!

  4. Pingback: Juleopskrifter – udvalgte fra café og landkøkken – flere på vej | Beretninger fra et autentisk landbrug

  5. netetiket siger:

    ja – jeg vil altså også prøve – skal have kager med en af dagene på arbejde – og det bliver altså dem her!

  6. Nøiiijjjjj!! Normaltvis er jeg slet ikke til makroner – andet end de franske – men disse må jeg altså prøve. Hvor ser de dog usandsynlig lækre ud 🙂 Tak for endnu en lækker opskrift…..

    Mange hilsner
    Birthe

  7. Fuglen siger:

    Hej Lone.
    Hvad er orangeblomstvand? For det går ikke så godt med mig og alkohol lige for tiden.
    Ha en god weekend.

  8. BenteOO siger:

    Kjære deg – det ser da altfor deilig ut til å la være, men har du annen definisjon på “2 beger pasteuriserte eggehviter”?

    • lonelandmand siger:

      Åh ja – her i landet er der en vis bekymring for uforarbejdede råvarer – derfor bruger vi varmebehandlede industrielle ægprodukter, når maden ikke bliver gennemvarmet. Oprindelsen fortaber sig i det uvisse.. Men man vil jo nødig ende med et erstatningsansvar 🙂

      De to bægre svarer til 3 små eller to store æggehvider – og det er ganske vist.

  9. Bibbi siger:

    Dem er jeg nødt til at lave!….jeg ved det bare……

  10. Endnu engang er jeg i himlen – englene synger – det nærmer sig et helt kor, sætter jeg hånden bag øret tror jeg det er trestemningt. Jeg går til makronerne inden jul:-)
    Mange hilsner
    Charlotte

  11. Losarinas mor siger:

    Du godeste ! Jeg er SÅ taknemmelig for at ha fundet dig og dine lækkerier !!!!

Der er lukket for kommentarer.