Triple Chocholate Chock-a-block Giant Cookies – opskrift

Jeg har længe tænkt på, at den næste opskrift til dig skulle være sund.

Ordentlig mad.

Noget fornuftigt.

Jeg ved ikke, hvorfor det ikke lykkedes.

I dag får du opskriften på Triple Chocholate Chock-a-block Giant Cookies.

Tror jeg.

Og selvom den ser ud til at indeholde uhyrlige mængder chokolade, er der ikke noget med at skære ned.

Så hellere spare op til man har nok.

Til 15 store kager har du brug for :

100 g mørkt sukker
125 g rørsukker
150 g smeltet smør lavet af mælk fra en solbeskinnet ko
2 tsk vaniljeekstrakt – indkøbt eller hjemmelavet
1 helt æg plus en æggeblomme fra en helskindet høne
½ tsk natron
300 g mel
100 g grofthakket hvid chokolade
100 g grofthakket mørk chokolade med 85 % kakao
100 g grofthakket mælkechokolade

Det var alt – så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 170 gr. C. – uden blæser – altid uden.

Beklæd et par bageplader med bagepapir.

Hæld de to slags sukker og det smeltede smør i en røreskål og pisk.

Pisk pisk pisk til sukkeret er opløst, og det hele ser blødt og indbydende ud.

Hvem vil ikke gerne se blød og indbydende ud.

Tilsæt vanilleekstrakt og pisk æg plus æggeblomme med.

Bland mel, natron og chokoladeorgiet og vend det i dejen med en dejskraber.

Ikke noget med at være hård ved dejen her. Vend den roligt sammen.

Del dejen i 15 dele – det giver sig selv, hvis du tager den med sådan en fyr her, der rummer ½ dl.

Skulle gerne give sig selv ihvertfald.

Hvis du ikke har tingen uden navn, skal du ikke være ked af det.

Der er andre måder at få indhold i tilværelsen på.

Tril i stedet dejen til kugler og læg dem med god afstand på bagepladerne.

Sæt den ene plade koldt, mens du bager den anden.

17 minutter – hverken mere eller mindre.

For efter 17 minutter har du kager med sprødhed i kanten og et tilpas blødt og smeltende indre.

Lad kagerne køle lidt på pladen og flyt dem derefter over på en rist.

Fyldig fyldig kage med intens chokoladekraft og blidhed i biddet.

Sådan noget der går rent ind.

P.S. jeg har lovet – for længe siden – at lægge et billede ind af bagepulver uden fosfat.
Det har intet med ovenstående opskrift at gøre. Jeg forsøger bare at indhente det forsømte.
Da man ikke kan indsætte det i kommentarfeltet, får du det her :

Man kan bl.a. finde det i Kvickly – sikkert også andre steder – så skriv det endelig !

Der er ingen reklame i det – bare information til dig der vil bage kager uden bismag.

Må din lørdag lægge sig lunt om dig
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Med chokolade. Bogmærk permalinket.

11 svar til Triple Chocholate Chock-a-block Giant Cookies – opskrift

  1. Pingback: Gæster at glæde sig til | Beretninger fra et autentisk landbrug

    • lonelandmand siger:

      Tak Kenneth Krabat – nyttig læsning !

      Og ja – der er ikke meget syre til at arbejde sammen med natron i de småkager – men det virker alligevel. Ja det gør. Uden bismag faktisk. Og jeg aner ikke hvorfor.
      Men jeg kan love dig, at jeg har spist så mange nu, at vi taler om videnskabelig dokumentation. De kager er uforlignelige !

  2. Malene siger:

    Jeg ejer ikke sådan en ting uden navn, men opskriften skal prøves alligevel og jeg tror ikke jeg kan vente, til der kommer gæster… Vi må spise dem alle selv😉

  3. De ser da sunde ud, herfra hvor jeg sidder – mørk chokolade er jo sundt og alt det andet er bare “frynsegoder” ;-D

    Der er ikke noget som cookies…..

    Mange hilsner
    Birthe

  4. Losarinas mor siger:

    Åh tak for en opskrift , der kun kan skabe glæde og mundvand🙂

  5. Lone Klarholt siger:

    Uhm, lige til en regnvejrsdag som denne, men er chokoladedråber noget specielt, eller kan man bare bruge hakket chokolade????

    • lonelandmand siger:

      Der kan være lidt forskel på, hvor meget chokoladen flyder ud/holder form – men jeg vil til enhver tid bare bage med hakket chokolade, hvis det er det, der er.. Det kan kun blive godt !

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s