Man Pleaser – opskrift

I dag får du opskriften på yngste søns yndlingssandwich.

En gammel traver der hentes frem med mellemrum, når behovet bliver for stort.

Der er ting i denne verden, man aldrig kommer til at forstå.

Derfor kan man godt prøve alligevel.

Hvad er det med den sandwich – spurgte jeg i går – der gør den værd at lægge ud i verdensrummet.

For det var begrundelsen for at lave den. At du skulle have opskriften.

Det er sådan noget mad, der giver én en følelse af at være maskulin – svarede sønnen –

– Meget krydret. Meget kød –

– Sådan noget der vil gøre andre mænd misundelige, når de sidder med deres rugbrødsstykker og agurkestave – konkluderede han.

Derfor skal du her have opskriften på sønnens sandwich – i daglig tale – Man Pleaser.

Du har brug for :

150 g. oksekød – oksemørbrad virker fint, men også hakket oksekød er brugt med held
1 pænt stort løg
½ flûtes – uden fibre, kerner eller andet fyld
25 g. smør lave af mælk fra en kvindelig ko
2 spsk. worcestersire sauce
2 anstændige skvæt tabasco
Salt og friskkværnet peber
Samt ekstra smør til brødet

Det var alt – så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 200 gr. C.

Flæk dit flûtes og smør det – uden at skrabe – med ordentligt smør.

Del løget og skær det i halve skiver.

Skær kødet tyndt ud – medmindre du bruger den hakkede udgave.

Læg de to stykker brød – med smørsiden opad – på en bageplade og sæt pladen i ovnen.

Rist brødet 8 minutter. Den ultimative måde at riste brød.

Imens kan du undre dig over, hvor stor betydning en lille forskel i et enkelt kromosompar har for prioriteringerne i denne verden, læse Freud eller lave fyldet til brødet.

Du bestemmer.

Hvis du vælger at lave fyldet til brødet, kan du smelte de 25 g smør på en pande, hælde løgstrimlerne i og røre flittigt til de er gyldenbrune og søde.

Flyt de lækre løg til en tallerken og fyr panden op til at tage imod kød.

På med det, vær rundhåndet med salt og peber og steg hurtigt igennem.

Tilsæt tabasco, worcestersiresauce og de brunede løg – steg det hele sammen kort tid og tag det af varmen.

Så er dine brød nok ristet smukt, og du kan lægge dem sammen om den varme kødblanding.

Inden der er afleveringsforretning, må man selvfølgelig gennemføre egenkontrollen.

Fri for friske grøntsager

Tjek

Fri for umættede fedtsyrer

Tjek

Fri for løftede pegefingre

Tjek

Ren og uforfalsket nydelse – en injektion af maskulinitet.

Og det er sønnens ordvalg – ikke mit.

Så er det vist fredag
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Tillokkende tilføjelser. Bogmærk permalinket.

15 svar til Man Pleaser – opskrift

  1. Diana siger:

    En god ting her før jul ( og efter) Det er lige noget for mine 3 mænd her i huset…og jeg tror vi 3 piger gerne vil være med også 🙂 Nogen gang skal det bare være sådan!

  2. Pingback: Hvornår er man en mand ? | Beretninger fra et autentisk landbrug

  3. budzinski siger:

    Lækker steaksandwich. Og så er der faktisk masser af umættet fedt i sigte. Folk tror generelt – og fejlagtigt – at fedtet i oksekød er mættet. Der er allermest stearinsyre i oksefedt, og det omdannes til oleinsyre i kroppen, altså den samme fedtsyre, som vi finder i olivenolie! Og netop derfor er den nye fedtskat det rene idioti:
    http://kostbloggeren.blogspot.com/2010/05/idiotiet-er-fuldbyrdet-nu-ogsa-fedtskat.html

    Herlig blog!

    • lonelandmand siger:

      Tak Budzinski !

      For ros og berigelse.
      Fedtskat er idioti under alle omstændigheder – det ender med godt smør bliver handlet som euforiserende stoffer i skumle gyder og trappeopgange.
      Hvis man endelig skulle beskatte noget for at gavne folkesundheden, burde det være tilsætningsstoffer. Der er flere varer med end uden.

  4. Lene siger:

    Hvad sker der for en kvinde, hvis hun spiser sådan en sandwich? Jeg kunne frygtelig godt tænke mig at smage den.

  5. Gourmand siger:

    Det ser virkelig godt ud, sådan en spiser jeg gerne.

    Som du skriver ren og uforfalsket 🙂

    Jeg tror det ville klæde den med en god omgang sennep i den søde ende, måske en ravigotte.

    Tak for inspirationen, den må prøves.

  6. Anna siger:

    Den ældste søn har allerede bestil den hos kæresten. Jeg vil dog aldrig kunne lave den som mor laver den. Men det kan konkluderes, at sandwichen åbenbart smager meget bedre hvis man ikke selv laver den 😉

    • lonelandmand siger:

      Hej Anna – Det er klogt af ham – det er kæresten, man skal gå til for at hente forståelse og undgå uforskammetheder.
      Jeg er sikker på, ingen kan lave den sandwich bedre end du. Moderlig omsorg er stærkt opreklameret !

      Mange knus til dig fra Lone

  7. Du shipper bare en kasse herned af dem! Kød er alt for dyrt her i Schweiz, og din ældste søn kunne efterhånden godt bruge et maskulint alternativ til risotto!

    • lonelandmand siger:

      Troede slet ikke mænd spiste risotto…

      Arjj – det er for synd – synes jeg – skal jeg ikke bage en kage til dig ? For dig. Til din ære så ?

      Møs

  8. Conny siger:

    Det er altså morsomt at høre om den slags oplevelser, de nærmer sig pludselig universelle sandheder 🙂 – og du har nok ret i, at det er kromosombestemt. Den bedste sandwich, jeg efter hans eget udsagn har lavet til min ældste er: ciabattaflute + kolossal hakkebøf + løg + yndlingsremouladen (med høj fedtprocent og kun lidt syltet agurk!).
    En linje fra TV2s Rigtige Mænd kører i baghovedet i ny version ‘ikke mere grønt og ikke mere overflødig pynt’ – hvor kom den mon fra?

Der er lukket for kommentarer.