Blommekage med rom – opskrift

Ved gavlen af den gamle lade i bindingsværk står et ældet blommetræ.

Med victoriablommer.

Nogle år bærer det blommer, så grenene knager, og den enkelte blomme går noget ned på smag.

Andre år – som i år – er der få fantastiske frugter.

Udtynding – tænker du måske – civiliseret gartneridrift og optimering af udbyttet.

Men sådan er det ikke her – må jeg fortælle – her vokser det meste, som det selv vil, utæmmet og frodigt.

Og så må man glæde sig over det, der falder af.

Nogle år er nogle blommesorter gode, andre år er det andre sorter.

Det samme gælder for æbler, pærer og kirsebær.

Haven er lige så ustruktureret som jeg.

Et par håndfulde af de sparsomme blommer sank i en dej med mørk rom i går.

I dag skal du selvfølgelig have opskriften.

Om ikke andet er det en glimrende undskyldning for at hjembringe en anstændig flaske rom.

Du har brug for :

15 fuldmodne blommer – saftige, søde og smækfyldte med smag
150 g. mel
200 g. rørsukker
1 tsk. bagepulver
2½ dl. sødmælk fra en god ko
3/4 dl. jamaicarom
125 g. smør lavet af mælk fra ovenstående ko
1 dl. smuttede mandler

Det var alt – så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 175 gr. C.

Halver blommerne og tag stenene ud.

Find et mellemstort ovnfast fad, læg dit smør i fadet og sæt det hele i ovnen 8 minutter.

Smeltet smør er, hvad vi går efter her.

Bland mel, rørsukker og bagepulver.

Hæld mælk og rom i en røreskål, pisk melblandingen i under heftig aktivitet.

Uden klumper er, hvad vi går efter her.

Hæld mælkeblandingen i dit fad med smør og rør rundt på må og få.

Drop blommerne ned i dejen og lad de smuttede mandler følge efter.

Sæt fadet i ovnen og bag kagen 45 minutter.

Nyd den mens den endnu er lun – med vanillecreme, flødeskum eller ordentlig is.

Tæt fyldig kage med bløde blommestykker.

Mere end mandag
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Med frugt. Bogmærk permalinket.

Et svar til Blommekage med rom – opskrift

  1. Kære Lone. Den blommekage er himmelsk. Vi har lige fået den, med hjemmelavet vaniljeis.. Mums, det var godt..
    Mange hilsner fra Sjælland.
    Susanne 🙂

Der er lukket for kommentarer.