Bagte jalapenos – yndlingsopskrift

Jalapenos er yndlingschilien her – absolut.

Stærk nok til at kroppen kan mærke de heftige sager.

Mild nok til at man kan spise 10 og stadig se sej ud.

Hvad mere kan man ønske sig ?

Selv i år – hvor opmærksomheden har været andre steder end i drivhuset – har de livskraftige planter leveret jalapenos i mærkbare mængder.

De bliver kun brugt på én måde – fordi det er den bedste.

Ubestrideligt.

Opskriften findes i forskellige afskygninger kloden rundt.

I dag får du gårdens variant – fordi den er så lækker, at du bare ikke må gå glip af dens eksistens.

Det her er – uden sammenligning iøvrigt – noget af det bedste at starte en god aften på.

Du har brug for :

8 store grønne jalapenos
8 skiver bacon – det er 1 pakke
Det meste af et bæger flødeost – ren hvid flødeost

Det var det hele – så enkelt at det kun kan blive godt.

Og lad os så komme i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 200 gr. C.
Læg et stykke bagepapir på en bageplade.

Grib dine chilifrugter, del dem på langs og skrab de små frø ud med en teske.

Under arbejdet er det tilrådeligt ikke at tage fingrene op til øjnene.

Eller røre andre dele af din fysiognomi du holder særligt af.

Been there – done that.

Fyld flødeost i dine små chilibåde og sno et halvt stykke bacon om hver.

Op på bagepladen med dem, ind i ovnen med pladen og bag hele herligheden 25 minutter.

Så er din lykke gjort. Eller dine gæsters. Eller hvem der er den heldige modtager.

Nyd de bagte jalapenos mens de endnu er varme – fed styrke, blid flødeost og sprød bacon.

Sådan.

Søndag i din sjæl
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Chili, Stilige startere. Bogmærk permalinket.

8 svar til Bagte jalapenos – yndlingsopskrift

  1. Pingback: Opskrifter med chili – opsamling | Beretninger fra et autentisk landbrug

  2. mosaica siger:

    Ihhh hvor jeg glæder mig! I dag starter jeg 3 slags bacon i gang og en pancetta. Nu ved jeg hvad jeg skal med den første bacon 🙂 Jeg har to stor krukker med pickled jalapenos, og jeg prøver med dem. Lidt anderledes smag en med friske, men jeg tror det kun være spiseligt..

  3. Pingback: Så chili nu | Beretninger fra et autentisk landbrug

  4. anders siger:

    Kære Lone

    Vi fik afprøvet din opskrift på bagte jalapenos. Serverede dem sammen med osten og de små pølser og masser af kold øl ud på de sene timer nytårs nat. Terrific.

    Hilsen
    Anders

  5. Margrethe siger:

    Godmorgen, Lone.
    De skal simpelthen afprøves i aften, de små fyre. De ser så lækre og frække ud som de ligger der side om side med hale på 😉
    God og lun søndag til dig og dine
    Margrethe

Der er lukket for kommentarer.