Tranebærsnitter – opskrift

Måske står du lige nu og kigger ud over en gylden kornmark.

Og måske er du ved at forberede høstforløbet.

Så skal du i dag have opskriften på tranebærsnitter – fyldige små kager med havregryn.

Uendelig blød midte med mælk i fast form og tranebær – omgivet af sprød ristet havre og valnødder.

Alletiders at have med på mejetærskeren.

Til dejen har du brug for :

250 g smør fra en kornmoden ko
3 dl. mørkt muscovadosukker
1½ tsk. vanilleekstrakt
½ tsk. natron
6 dl. havregryn
3 dl. hakkede valnødder
2½ dl. mel

Til fyldet har du brug for :

200 g tørrede tranebær
1 dåse sødet kondenseret mælk
Fintrevet skal af 1 citron – der er dyrket, så du vil spise skallen
1 spsk. citronsaft

Det var alt – så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 190 gr. C. Uden varmluft – altid uden.

Find et ovnfast fad på omtrent 20 * 30 cm. og beklæd det med bagepapir.

Hæld ingredienserne til fyldet i en pande og varm op – under omrøring – til blandingen bobler.

Sæt fyldet til side og lav dejen.

Pisk smør, sukker og vanille til det er luftigt.

Bland mel, natron, havregryn og valnødder og rør det hele ind i smørdelen.

Pres halvdelen af din dej ud i fadets bund, fordel fyldet på overfladen og dæk med den anden halvdel af dejen.

Enkelt og helt ligetil.

Hvem vil ikke gerne være enkel og ligetil.

Ind i ovnen med fadet og bag kagen 25 minutter.

Lad kagen køle af før du skærer den ud i snitter af passende størrelse – du bestemmer, hvad det er.

Hvis du ikke har en mejetærsker, skal du ikke være ked af det.

Der er så mange andre ting af større betydning.

Brug i stedet tranebærsnitterne i en madpakke, til én du vil gøre glad.

Dig selv for eksempel.

Det virker.

Må din verden være med
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Med bær. Bogmærk permalinket.

2 svar til Tranebærsnitter – opskrift

  1. Aase Lindgaard siger:

    Hej Lone.
    Læser altid med stor interesse dine daglige indslag, og syntes at netop disse tranebær kager ser forrygende ud…..MEN…. hvad er vanilleekstrakt og den omtalte mælk ? Hvor kan det evt. købes ?
    Go´dag til dig, vh Aase

    • lonelandmand siger:

      Hej Aase

      Det glæder mig !

      Du kan lave ekstrakten selv efter den her opskrift : Vanilleekstrakt, men det tager noget tid, fra du kommer i gang, til du har noget at bruge af.
      De fleste større supermarkeder har ekstrakten til at stå ved bageartiklerne – små flasker til en forholdsvis høj pris.
      Men det kommer sig ikke så nøje – brug noget godt vanillesukker i stedet, hvis det andet er afskrækkende.

      Sødet kondenseret mælk finder du i indvandrerforretninger – tyrkiske, asiatiske m.fl. Jeg har tidligere skrevet et sted, at dåserne koster omkring 20 kr. pr. stk. – det var vist fordi, jeg ikke havde været langt nok omkring. De fleste steder kan man finde dem til 12 – 15 kr.
      Hvis du kigger på billederne i den her opskrift på Dulce de Leche ved du, hvordan dåserne ser ud, når du skal ud og lede.

      God dag til dig også fra
      Lone

Der er lukket for kommentarer.