Ribskage – opskrift

Dengang mine ben var korte og tæerne lige, spiste jeg ribs direkte fra busken.

Fordi de store røde bær med det smukke genskin ledte tankerne hen på slik.

Nu, hvor jeg er mere fornuftig – måske – er det at sammenligne ribs med polerede vingummibamser nærmest syndigt.

Men slik var ikke noget, vi brugte, og de røde bær var den hjemmegjorte port til slaraffenland.

Når det kammede helt over, bagte min mor pandekager, og de blev rullet om rysteribs og flødeskum.

I dag skal du have opskriften på en ribskage, der slår alle andre anvendelser.

Til dejen har du brug for :

175 g mel
100 g smør lavet af mælk fra en sommervarm ko
50 g flormelis
1 æggeblomme fra en højrøstet høne
Fintrevet skal af en citron – kun det gule – der er dyrket, så du har lyst til at spise den

Til fyldet har du brug for :

400 g ribs
4 æg fra fornuftige høns
200 g flormelis
50 g mel
3 dl fløde fra en knuselskelig ko
Kornene fra en stang vanille

Det var alt – så går vi i gang.

Smør en 30 cm. tærteform.

Bland mel, flormelis og citronskal til dejen.

Med fingrene kan du smuldre smørret ind.

Tilsæt æggeblommen og få det hele samlet til en dej.

Pres dejen ud i tærteformen og sæt den i fryseren ½ time.

Imens kan du plukke ribs til kagen, hive dem af stilkene og skylle dem.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 200 gr. C.

Forbag tærtebunden 15 minutter.

Det gør ikke noget, siderne glider lidt ned – det er ikke nogen konkurrence det her.

Sigt mel og flormelis – til fyldet – sammen. Rør æg og vanillekorn i og til sidst fløde.

Fordel dine dejlige ribs på tærtebunden og hæld fyldet over.

Skru ovntemperaturen ned til 175 gr. C. og bag din kage 45 minutter.

Hvis du vil – men kun hvis du vil – kan du piske lidt fløde, blande det med creme fraiche, vanillesukker og et drys flormelis og splitte mine bramsejl – du står da med den mest lækre ledsager til din ribskage.

Forfriskende syrlighed fra ribs indhyllet i fuldgod cremethed.

Det bliver nok ikke meget bedre.

Fremragende fredag
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Med bær. Bogmærk permalinket.

7 svar til Ribskage – opskrift

  1. paul-carl siger:

    awhbfuiqwegfidhadhæuiojb
    q
    afiewhaqefuicgqa
    vbwe
    hnb

    gher
    h
    er
    v

  2. Tanja siger:

    Er i fuld gang med at bage din lækre kage, som min søde kæreste skal have med på arbejde i morgen i anledning af at vi venter os. Dejligt med alternativ til gele og marmelade, når haven lige nu bugner af ribs! Tak, håber den falder i kollegaernes smag 😉

  3. Annette Bay siger:

    Mums……den er go’! Tog på Ribserov i en forladt have, med hele familien, og bagte denne skønne kage bagefter. Alle var vilde med den. Tak for dine skønne opskrifter – de bringer glæde og godt humør 🙂 Hilsen Annette

  4. Ruth Schelde Jensen siger:

    Hej Lone Tak for mange hyggelige og livs bekræftende bemærkninger på dine hjemmeside, og skønne billeder. Da jeg så opskriften i dag på ribskagen, gik mine tanker og med varme i kroppen tilbage til mit barndomshjem. Vi boede også på en gård hvor der var alt hvad der bør være på en gård dengang. Tingene tog vi lidt som en selvfølge, fordi det var jo sådan det var. Hvor jeg i dag sætter meget pris på gode råvarer, som jeg ved hvor kommer fra. Har også lært vores børn , som nu er unge mennesker med egen husførelse, at lave mad fra bunden, og glæden over at gøre det.
    Vi kommer forbi en dag i din cafe’ vores datter og svigersøn bor i Odder.
    Nu skal der bages kage, på dagen hvor vi starter med 3 uger ferie.
    Må det er dagen der er tilbage, bringe dig smil på læben Ruth

    • lonelandmand siger:

      Kære Ruth

      Mange tak for dine varmende ord ! Dem gemmer jeg.

      I er meget velkomne, når I en dag kommer til egnen.

      Og så håber jeg, I får en ualmindelig dejlig ferietid.

      Gode ønsker herfra
      Lone

  5. Lene siger:

    Trods regnen bliver jeg bare nødt til at begive mig ud i krattet og finde nogle ribs til denne kage….det lyder så godt…tak for opskriften.

Der er lukket for kommentarer.