Forleden dag fik du opskriften på iste som denne verden oprindelig har tænkt den.
Milde himmel – har du måske udbrudt, hvis du har fundet vanillesirup i en forretning.
Den koster jo en bondegård.
Kan det være den lille franske etiket, eller er der diamantstøv på låget.
Her langt ude på landet ønsker man ikke at bidrage til nogens økonomiske nedtur.
Det tager andre sig af.
Derfor får du i dag opskriften på hjemmelavet vanillesirup.
Du skal bruge :
400 g hvidt sukker
3 dl vand
1 knivspids salt
2 fede vanillestænger
Det var alt – få ingredienser, kort arbejdstid og langvarig glæde.
Flæk vanillestængerne og skrab kornene ud.
Læg stænger og korn i en stor gryde sammen med sukker, vand og salt.
Fyr op under gryden og bring indholdet i kog.
Tag tid. Din sirup er klar efter 5 minutters kogning. Boblekogning.
Ikke noget med at røre, men du kan slynge grydens indhold rundt undervejs.
Lad siruppen køle lidt i gryden.
Hæld den derefter gennem en fintmasket sigte – ned i en flaske du godt kan lide.
Hallo – tænker du måske – der er små sorte prikker i den hjemmelavede vanillesirup.
Ja. Du har ret. Det er der.
Til forskel fra købeudgaven.
Gad vide hvordan de får fjernet alle vanillekornene.
Brug din lækre sirup til iste, til caffé latte, i te, kakao eller på is.
Du bestemmer.
Må din dag være med dig
Lone
Det kommer an på, om du drikker det hele på én gang. I så fald kan du tage flasken ud med det samme.
Signe,ville lige ind på siden med god valilie,men den virker tilsyneladende ikke.Har du evt en anden tilsvarende
Hej Lone.
Din vanille sirup ser bare lækker ud. Hvor længe kan den mon holde i køleskaber ??
Hilsen tamoann
Nogle der har erfaring med karamel siruppen??
Lavede vanilje sirup for 14 dage siden og ikke en eneste lille bitte krystal. Tænker om det fordi jeg lod det køle heeeelt ned inden jeg kom låg på..for at undgå kondens…den er helt fantastisk Nam Nam..
Mvh Lone
Hvor lang tid kan sådan en gang sirup holde sig, hvis den hældes på en steriliseret glasflaske? 🙂
Som SU-modtager er det her en meget velkommen opskrift – specielt efter, at jeg har fået flip med iskaffe! Jeg har lige lavet en omgang og siruppen smager skønt!
Hej. Dejlig side du har her. Jeg stødte på den fordi jeg ledte efter en opskrift på vaniljesirup, og nu vil jeg prøve din. Mangler I vanilje til at lave sirup på, så tjek disse bløde, stor, billige stænger på http://www.ugandakaffe.dk/?id=296861
Hilsen Trine
Har brugt din opskrift mange gange nu. Uden at der dannes krystaller. Det smager også mange gange meget bedre end at lave kaffe med kunstig vanilje aroma fx fra Dolce Gusto’ Vanilje Cafe Latte. Bruger dog økologisk vanilje, synes at de er mere fede 🙂
Jeg har fundet en god variation, så man undgår krystaller. Jeg bruger honning istedet for sukker.
200 gram honning og 3/4 dl. vand. Samme fremgangsmåde som sukker og smager til med vanille og evt. karamel aroma. Det er super hver gang.
Ingelise
Hej Lone,fin hjemmeside.Jeg lavede siruppen igår og den var skøn til min iskaffe men også skøn til græsk yoghurt hvor jeg puttede lidt ovenpå efterfulgt af friske bær,-fin til brunch;0).
Kh Mette
Jeg har siet sirupen igennem en stofble, lige son når jeg laver saft det er helt perfekt og det er bare mums til en ICE latte ❤
4-5 isterninger
1½ dl sødmælk
Sirup efter smag
Espresso (½ dl)
Hej Lonelandmand 🙂
Nu har jeg lige afprøvet din opskrift, og den er da bare dejlig!!!!
Jeg har lige opdaget din side, og det her bliver bestemt ikke sidste gang jeg besøger den!
Kh Sidsel, 13 år.
P.S. hvis du vil være fri for de små vaniljekorn, kan du bare si siruppen gennem et viskestykke istedet for en sigte 🙂
Hej Lone!
Jeg kunne godt tænke mig at lave en sirup med hasselnødde-smag, hvordan ville du lave sådan en?
Den med vanille er supergod, men jeg kæmper også med krystallisering. Smed lidt ahornsirup i men den fortsætter bare med at krystallisere, æv!
Men tak for en god opskrift!
Det var jo lige den opskrift jeg ledte efter!
Tak!
Lækker lækker. Håber ikke det gør noget, at jeg linker til din opskrift – for den fortjener da at blive lavet af mange flere. 😉
Hilsen Lola – der netop sidder og nyder en vanilla-latte.
Hej.
Jeg har prøvet at lave siruppen, hvilket gik glimrende, men efter et døgns tid, havde alt den dejlige siurp langsomt forvandlet sig til sukker”krystaller”.
Kan man gøre noget for at dette ikke sker
Nu har jeg også prøvet det, og blev stædig efter jeg havde lavet de første 4 kæmpebolcher… 5. gang var lykkens gang for mig, for der fandt jeg ud af at det er meget nemmere at styre hvis man nøjes med et opkog på 2 minutter. Bare lige til sukkeret er opløst og det har lavet lidt skum. Så blev det godt! 🙂 -og nåh ja, et bonustip er at lidt mørk alm. køkkensirup hjælper til at undgå krystallisering…
Tak for en fin hjemmeside
Den har vaniljekorn i fordi at firmaer bruger vaniljesukker eller et aromamiddel.
Desuden ser det mere lækkert ud med vaniljekorn i :).
Hej
Når den har kogt i 5 min hvor tyk bliver den så? Den har vel ikke sirupskonsistens lige efter kogning eller har den?
Hejsa.
Håber du kan hjælpe mig.
Har lige forsøgt mig med vaniljesirup, dog med en anden opskrift, som lyder sådan:
1dl vand, 2 dl sukker 1 stang vanilje alt koger i 3-5 min, afkøles og så kan det holde sig i køleskabet, i flere dage.
Jeg fik det lavet(rørte i grøden nogle gange) men nu står jeg og vil bruge det og det er helt stift og fyldt med sukker korn. troede at alt sukker ville være smeltet.
Hvad har jeg gjort forkert?
Håber du kan hjælpe mig;)
Hilsen Anita
Hej Jacob
Da jeg brugte vanillesirup hver dag i caféen – i sommer – havde jeg den til at stå fremme. Den flyder lettere ved stuetemperatur.
Men når forbruget er lavt – som nu – skal siruppen gerne kunne holde længere tid, og så kan det være nødvendigt med køleskab.
Så det kommer lidt an på, hvor stort dit daglige forbrug er…
Mange hilsner fra
Lone
Har lige lavet en portion efter denne opskrift men bliver lige i tvivl om den skal på køl. Hælder nu mest til at den ikke skal men?
Mvh
Jacob
Hej Philip
Det er ganske givet muligt – et bud er at smelte hvidt sukker på en pande. Lad det smelte og brune uden at røre i det. Tilsæt til sidst kogende vand, rør grundigt og lad blandingen køle af. Men det er altså et forslag uden afprøvning – hvis du har travlt !
Hvis du ikke har travlt, har jeg en bedre idé – køb en dåse sødet kondenseret mælk – lav den til Dulce de Leche efter min gamle opskrift, rør det i kaffen, eller hvor du vil røre det hen, og det bliver ikke bedre !
Konsistensen er forholdsvis fast, men hvis det er en ulempe, kan du standse kogningen lidt tidligere.
Mange hilsner fra
Lone
Hej Lone
Er det muligt også at lave siruppen med karamelsmag? og i så fald, hvordan?
MVH
Philip Jens Bramsted
Netop !
O LA LA…;-)
Hej Louise
Tak for Jeres besøg her – det var en heldig dag med dejligt vejr.
Ja – prøv endelig at lave den iste – nemt og umådelig godt.
Stadig regnfuldt – nu fredag – godt for planterne
fra Lone
Tak – rigtig mange tak.
Det glæder mig, du vil læse her.
Kærlig hilsen
Lone
Hej Signe
Tak for dit link – siden ser spændende ud og god vanille er en mangelvare. Det prøver jeg.
Mange hilsner fra
Lone
Tak for den nemme og bestemt anvendelige opskrift! Jeg og kæreste havde et stund i jeres gård i søndags – tak for dejlig kage og lækker parfait. Vi skal bestemt bringe budskabet videre, og ikke mindst prøve os ud i den hjemmelavede isthe.
Skøn, omend nok regnfuld, tirsdag til jer
Kjære Lone
Jeg blir alltid så glad av å lese bloggen din! Du gir de mest stemningsfulle historier med et godt glimt i øyet. Evnen til å virkelig å kunne se, ikke bare betrakte, er en sjelden gave som du har i stort monn. Gleder meg til å følge ferden videre.
Kære Lone
Og så dufter din sirup garanteret af vanille kan man næsten dufte fra min skærm.
Kender du denne hjemmeside: http://www.organic-vanilla.com – økologisk vanille så fuglene synger og til en stykpris inkl porto som man ikke en gang kan købe dårlig vanille for hjemme. De får nye varer midt i denne måned har hun lovet mig.
Signe