Rabarbersnegle – opskrift

En snegl på vejen er tegn på regn i det meste af Norden.

I dag får du opskriften på rabarbersnegle.

Så kan du selv bage og spise dem, så de kommer af vejen.

Lidt tørvejr vil være velkomment.

Til dejen skal du bruge :

5 dl mælk
40 g gær
1000 g mel
100 g rørsukker
2 æg fra høns der kan blive våde
100 g smør fra en god ko
1 tsk. groft salt
1 tsk. kardemomme

Til fyldet skal du bruge :

400 g jordbærrabarber
100 g smør lavet af mælk fra ovenstående ko
175 g rørsukker
2 spsk. kanel
1 spsk. med top mel

Samt lidt mælk og perlesukker til pensling og drys.

Det var alt – så går vi i gang.

Skyl dine rabarber og skær dem i 2 – 3 cm. lange stykker. Hæld dem i en gryde sammen med smør og varm op.

Lad blandingen småsimre til rabarberne er kogt ud – det tager omtrent 10 minutter afhængigt af dine rabarbers tykkelse.

Tilsæt rørsukker, mel og kanel. Rør det hele sammen over varmen.

Sæt dit fyld et koldt sted, indtil det skal bruges.

Smelt smør til dejen og hæld det i en røreskål sammen med mælk.

Rør gæren ud i den smålune væske og tilsæt mel, æg, kardemomme, salt og rørsukker.

Ælt dejen mindst et kvarter og sæt den til hævning et lunt sted – i et opvarmet lokale eller uden for det europæiske kontinent – 1 time.

Drys lidt mel på et bord og rul dejen ud til omtrent 50 * 70 cm.

Smør dit fyld på dejen og rul dejen fra den lange side.

Rul rul rul.

Ikke for løst – så fast det nu er muligt.

Skær rullen i skiver à 2½ – 3 cm. tykkelse, og fordel dem på to bageplader beklædt med bagepapir.

Der bliver omkring 25 snegle ud af portionen.

Så skal der bare pensles med mælk og drysses med perlesukker – og ventes.

Lad sneglene efterhæve 1 time og bag dem ved 200 gr. C 25 – 30 minutter – afhængigt af deres tykkelse og din ovn.

Gærbrød er bedst friskbagt.

25 rabarbersnegle er mange at sætte til livs på én dag. Mens sneglene endnu er lune, kan du fordele dem i små fryseposer og gemme dem i fryseren. Så er det nemt at hive dem op enkeltvis, og der er altid noget lækkert til madpakken, cykelturen eller roemarken.

Særegen søndag
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Med gær. Bogmærk permalinket.

10 svar til Rabarbersnegle – opskrift

  1. Bettina siger:

    Nå ja, så opdagede jeg lige at jeg har kommenteret muffinopskrift på snegle opskriftsiden, men det er hvad der kan ske.
    Gode var de!

  2. Bettina Kirk siger:

    Kære Lone.
    Hvor er de dog gode de muffins. Jeg er egentlig slet ikke til muffins, men de sidste rabarber SKULLE bruges, nu vi har passeret Skt. Hans. De blev simpelthen fantastiske. kagerne altså. Skulle dog bages lidt længere tid, men så kunne jeg lige hente Ingeborg i børnehaven, mens Inga fra selvsamme sted passede kagerne.
    Jeg måtte dog på venlig, men bestemt opfordring diske op med flødeskum til. Og ved du hvad…det klædte dem rigtig smukt.
    En værdig afsked med rabarberne på denne side af september!
    Dejlig hjemmeside, og ja, høns er en kilde til evig forundring.
    Kærlig hilsen
    Bettina

    • lonelandmand siger:

      Kære Bettina

      Det var da en afskedsfest ! Ja flødeskum må være et godt råd at følge.
      Jeg kan forestille mig Ingeborg gå ombord i lækkerierne – en fornuftig afslutning på en dag i børnehaven.

      Mange hilsner – også fra hønsegården
      Lone

  3. Inger Marie siger:

    Hej – kigger ikke herind så ofte – men det var da godt du fik siden op at køre igen – og nej, der var ikke for mange historier eller høns 🙂 eller for lange forklaringer. Faktisk synes jeg, at det er det , der gør din side så charmerende. Så du må endelig ikke holde op med at fortælle om æg og høns og smør og alt det andet landligt lækre.

    Med kærlig hilsen fra én, der somme tider leder efter opskrifter…..

    Ps. Pyh jeg er misundelig på dit kamera. Det tager gode billeder!

    • lonelandmand siger:

      Kære Inger Marie

      Mange tak for din hilsen – den glæder mig.
      Så fortsætter jeg med at udbrede kendskabet til hønselivets mangfoldighed.

      Kærlig hilsen fra
      Lone

  4. lonelandmand siger:

    Det er mig der takker – hvor det glæder mig at læse.

  5. Anne-Mette siger:

    Uhmm… de ser lækre ud!!!

    Er lige nødt til at spørge om det bare er min computer eller opsætningen på det nye site som slår lidt knuder; billederne er store og lange… ser helt forkerte ud, hvilket jo er alt for ærgerligt med de SUPER-FINE billeder du deler med os hér i cyber-space 🙂 🙂 (Ér indforstået med at dagen kun har 24 t. så der osse er grænser for hvad man kan have tid til at fifle med)

    Mvh Anne-Mette

    • lonelandmand siger:

      Hej Anne-Mette

      Tak.

      Det har været en omskiftelig blogtilværelse de seneste 14 dage. Imponerende at nogen holder ud…
      På nogle pc’er står billederne som de forventes, på andre – bl.a. brede skærmformater – bliver billederne mast til et ucharmerende størrelsesforhold.

      Men nu har jeg vist fundet fidusen. Tror jeg.
      Måske.
      Jeg har lige skiftet alle billederne i dette indlæg – er det ikke bedre nu ?

      Hvis det er vejen frem, skal jeg bare tilbage i skifte i de foregående også…

      Før eller siden skal det nok blive godt.

      Mange hilsner fra
      Lone

      • Anne-Mette siger:

        Hej Lone.

        Jo det er igen fuldstændig PERFEKT – og derfor igen en stor nydelse. Kunne næsten ikke nænne at skrive det til dig i formiddag, da jeg i forvejen synes du gør et kæmpe arbejde – med bloggen OG alt det andet du “makker” med; Manden, Yngste Søn, Gårhunden, Caféen osv, osv. Så jeg “lod mig nøje” omend fornøjelsen ikke var helt den samme 🙂

        Til slut; vi har indenfor de seneste dage fået hjemmelavet pesto, græskarflute og aspargestærter. ALLE himmerigsmundfulde på hver deres måde.

        Er dog overbevist om at mine tre Bukkebruser OG deres Far ser frem til at der snart tilvejebringes desserter og andet sødt fra den nyligt fundne side de hører så meget om 🙂

        Tusind Tak – Anne-Mette

Der er lukket for kommentarer.