Korttidsbagte tomater – opskrift

Mens vi venter på, at permafrosten skal forlade jorden, kan man drømme om hjemmeavlede tomater.

For det er nok de bedste.

Overhovedet.

Men derefter er indkøbte blommetomater af San Marzano familien nok de næstbedste.

Og det er ingen skam at være næstbedst.

Hele kongeriger er bygget på næstbedst.

Underholdningsprogrammer, sportsbegivenheder og nyheder.

Næstbedst er også at være med.

Falder du over nogle særlig små blommetomater, kan du lave korttidsbagte timiantomater i løbet af et overskueligt øjeblik.

Du skal bruge :
250 g miniblommetomater
½ fed hvidløg
½ tsk. salt
1 tsk. med top rørsukker
1 tsk. frisk eller frysetørret timian
2 spsk. god mild olivenolie

Det var alt – så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 140 gr. C – uden varmluft.

Beklæd en bageplade med bagepapir.

Skær dine tomater over på langs og læg dem på pladen.

Bland olivenolie, timian, rørsukker, salt og hvidløg,

og fordel blandingen på overfladen af de små tomater.

Ind i ovnen med pladen og bag 1 time og 15 minutter til 1 time og 30 minutter afhængigt at din ovn.

Hold godt øje med tomaterne og tag dem ud inden de bliver mørke.

At bage tomater er den ultimative ovntest – du vil kunne se på tomaterne, om varmen fordeles jævnt.

Brug de små bagte tomater i salatskålen, på bruchetta eller i pastaretter.

Og drøm om sommer og varme.

Må skyerne dele sig over dig
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Tomater. Bogmærk permalinket.

2 svar til Korttidsbagte tomater – opskrift

  1. Bodil Jensen siger:

    Hej Lone!
    For kort tid siden havde du en opskrift på en tomattærte i en lokalavis. Jeg kan ikke finde avisen – og heller ikke opskriften her på siden… vil du ikke være sød at skrive den her??
    Mange hilsner
    Bodil

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s