Kanongode kokosmakroner – opskrift

I går spurgte Irene efter en opskrift på kokosmakroner.

Og der var heldigt sammenfald med et kokosmakronbehov i huset.

Så forskellige muligheder blev afprøvet, og i dag skal du have opskriften på kanongode kokosmakroner.

De bedste med andre ord.

Vanedannende.

Du har brug for :

2 pasteuriserede hele æg – må anbefales fordi kagernes centrum ikke kommer over 75 °C
150 g hvidt sukker
1 tsk vanillesukker
50 g smeltet smør – lavet af mælk fra en forårsklar ko
250 g kokosmel
50 g mel

Samt evt. fyld – det kan være 50 g grofthakket daim, 12 små klodser nougat eller fast hindbærmarmelade

Her er der stadig en vis uenighed om, hvilket fyld man bør satse på.

Det var alt – så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 200 °C. Find en bageplade og beklæd den med bagepapir.

Hæld æg og sukker i en røreskål og pisk til massen bliver tyk og luftig.

Tilsæt vanillesukker, smeltet smør, kokosmel og mel og rør dejen sammen med en ske.

Form 12 kokostoppe og sæt dem på bagepladen.

Ønsker du fyld i, har du alle muligheder i denne verden.

Grofthakket daim røres i kokosmassen inden du former toppene, nougatklodser pakkes ind i kokosmassen og det samme – men en lidt vanskelig kunst – med en lille teske hindbærmarmelade.

Du bestemmer, for du bager.

Og styrer for vildt.

Sæt bagepladen i ovnen og bag dine kokosmakroner 10 minutter.

Træk bagepapir med kager over på en rist så snart bagepladen kommer ud af ovnen.

Lad kokosmakronerne køle helt af og blive faste – så er de bedst.

Delikat smag af ristet kokos udvendigt og et smeltende blødt saftigt indre.

Så er den hjemme
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, driver et madsted, sejler en stor gammel lyseblå fiskekutter og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under og til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør.
Dette indlæg blev udgivet i Kodyle kager, Småkager. Bogmærk permalinket.

9 Kommentarer til Kanongode kokosmakroner – opskrift

  1. Pingback: Kagedrømme til dig – med opskrifter | Beretninger fra et autentisk landbrug

  2. Siri skriver:

    De var virkelig gode. :-) Det blir ikke mange igjen når julen setter inn.

  3. Pingback: De allerbedste hjemmebagte kager – opskrifter | Beretninger fra et autentisk landbrug

  4. jeanette skriver:

    KANON GODE – DET ORD SLÅR IKKE TIL – DE ER SUPER KANONGODE JEG FYLDTE 80 G TØRREDE KIRSEBÆR ;-)

  5. Kirsten skriver:

    De ser gode ud!
    Har du en løsning når man bor i Finland hvor de ikke har opfundet pasturiserede æg?

    • jeanette skriver:

      jeg brugte bare 2 alm æg ;-)

      • Maria skriver:

        Mon ikke også 10 min. ved 200 grader er nok til at dræbe salmonella (som ikke er fundet i danske æg (og ALDRIG i økologiske) i mange år)???
        Jeg skal prøve dem i morgen – glæder mig allerede!

  6. Rikke skriver:

    OK mundvandet render og jeg kan ellers ikke fordrage kokosmakroner. Eller kokos i det hele taget – Måske fordi jeg er på diæt.
    Men min svigerfar bliver sikkert overlykkelig. Han elsker kokosmarkoner.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s