Karrysalat – opskrift

Kan en torsdag morgen begynde med noget mere charmerende end en opskrift på karrysalat.

Spørger man sig selv.

Ja – kan jeg svare – en enkelt anden idé eller to strejfer mine tanker.

Men på den anden side – hvor var man henne, hvis man lod sine indskydelser finde vejen.

Her handler det om rationelle overvejelser og fornuftige beslutningsprocesser.

Og hvad kan være mere fornuftigt end at udstyre dig med en vellykket opskrift på karrysalat – til vores samling af juleopskrifter.

Du har brug for :

3 hårdkogte æg fra en ihærdig høne – skåret i bittesmå stykker. Æggene altså.
1 cox orange æble – i små pæne tern. Meget pæne.
5 cornichoner – i små nydelige tern. Meget nydelige.
1 lille rødløg – i små fine tern. Meget fine.
2 dl. mayonnaise – en anstændig én for alles skyld – eller lav den selv
2 spsk. creme fraiche 38 % – og det skal det altså bare være
1 tsk. fremragende karry
½ tsk. dijonsennep
½ tsk. groft salt
1/4 tsk. friskkværnet peber

Det var alt – så rører vi det sammen.

Lad din vellykkede karrysalat trække nogle timer i køleskabet – til næste dag er endnu bedre.

Den holder fint en lille uges tid.

Visuelle observationer af den yngste søn indikerer, at karrysalaten kan lægges ovenpå hvadsomhelst.

Alt er muligt og du bestemmer.

Må din vej være åben
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, driver et madsted, sejler en stor gammel lyseblå fiskekutter og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under og til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør.
Dette indlæg blev udgivet i Julemad, Tillokkende tilføjelser. Bogmærk permalinket.

21 Kommentarer til Karrysalat – opskrift

  1. Lone Jepsen skriver:

    Det er en fantastisk karrysalat.. Blir flittigt lavet til påskefrokost

  2. Pingback: Karrysalat – Curry salad | My Danish Kitchen

  3. Anne skriver:

    Advarsel: Karrysalat bliver aldrig det samme igen efter at have prøvet denne udgave.
    Jeg vil gå så langt som at sige, at den faktisk gør silden ære.
    Ny juletradition er hermed indført. Og det føles – utroligt,men sandt – bare helt rigtigt! :)

  4. lars bondemand skriver:

    Ikke alt hvad du skriver er sandt…….ville lige prøve at lave en lille test af karrysalaten fredag aften. Og hvor er den bare god. Men du skrev: “Den holder fint en lille uges tid.”
    Det passer ikke. Den holdt kun en god dags tid :)

  5. kodfrifredag skriver:

    Kære Lone,
    Hvor er det en skøn karrysalat – og så uden fisk. Herligt. Den må på julebordet!

  6. Den ser lækker ud. Hvor mange personer er det til, vil du mene? 4-5 stykker?

  7. Lone Finnerup Juel skriver:

    Hej Lone
    Sidder hér i Århus sent …ALT for sent…..fordi jeg bare lige skulle finde en opskrift på Eggnog, som jeg kunne tage med til julehyggedag på lørdag.
    Og hvorfor sidder jeg så her så sent ? Jo, faldt over din blog – har aldrig været her før, men kommer her helt sikkert igen.
    Stor ros til dig, – hvor er du bare finurlig og intelligent ;-)
    ..og nu glæder jeg mig også rigtig meget til at besøge din kaffestue – hvis du stadigvæk holder den åben (-ja, jeg underer mig jo over, at du kan finde tid til det).
    Glædelig jul – hvis vi ikke ses inden :-)
    KH Lone

    • lonelandmand skriver:

      Kære Lone

      Hvor er de heldige – dem der skal have din medbragte eggnog på lørdag :-)

      Og tak – inderligt !

      Lige nu er caféen gået i vinterhi – jeg er begejstret de dage, det er muligt at komme gennem sneen i indkørslen.. Både ud og ind igen.

      Jeg åbner for kaffekagehalløj til foråret en gang – ved ikke helt hvornår det bliver forår. Men det bliver det.
      Og så vil det virkelig glæde mig med dit besøg !

      Fremragende weekend til dig

  8. Lene skriver:

    Ingen julefrokost uden karrysalat, så den skal jeg da prøve.

  9. Newyorkerbyheart skriver:

    Åhh, den skal jeg altså prøve, Lone – tak :-)

    Mange hilsner
    Birthe

  10. Conny skriver:

    Ah – hjemmelavet karrysalat, mild og blød – og så alligevel ikke. Tror, jeg holder mig til den traditionelle sammen med silden, selvom jeg måske afskærer mig selv fra store smagsoplevelser :)

  11. Margrethe fra Nørrebronz skriver:

    Mums !……skal snarest prøves og serveres ligeså smukt ;-)

  12. Pingback: Juleopskrifter – udvalgte fra café og landkøkken – flere på vej | Beretninger fra et autentisk landbrug

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s